Az egyetlen helyzet, amikor a hűtőben kell tárolni a hagymát

Ebben a cikkben összeszedtük, hogyan tárold a különböző hagymákat, hogy minél tovább frissek maradjanak.

Gondolkoztál már azon, hogy vajon helyesen tárolod-e a hagymát? Most elhoztuk, hogy miként kell otthon eltenni a leggyakoribb hagymatípusokot, és azt is eláruljuk, mikor kell kimondottan a hűtőben tárolni a frissen vásárolt hagymát!

Az egyetlen helyzet, amikor a hűtőben kell tárolni a hagymát

Egész fej fokhagyma

Fokhagymát szinte minden bevásárlásnál veszünk, de azt vajon tudjuk-e, hogy miként kell megfelelően tárolni. Nem nagy ördöngösség, de három aranyszabályt érdemes mindig betartani.

Legyen egészben a feje

A legjobb, ha a fokhagyma fejét érintetlenül hagyod, és úgy tárolod a frissesség érdekében. Bár csábító a gondolat, hogy előre szétszedd őket, ezzel csökken az élettartama, pedig egészben akár hónapokig is eláll.

A megbontott fej ezzel szemben már csak 3-10 napig jó, így érdemes átgondolni ennek az időzítését.

Tartsd hűvös, sötét helyen

A fény és nedvesség a fokhagyma legnagyobb ellensége, mivel kiváló körülményeket teremtenek a penészgombák növekedéséhez. Fontos, hogy szoba-hőmérsékleten, száraz, hűvös helyen tárold a fokhagymát, ahol van szellőzés – lehet ez például egy fémrácsos tál vagy egy nyitott tetejű papírzacskó.

Kerüld a hűtőt

A fentivel összhangban, fontos, hogy kerüld a hűtőt, ugyanis az alacsony hőmérsékleten a fokhagyma elkezd kihajtani. Bár így is ehető marad, előfordulhat, hogy keserűbb lesz az íze.

Megpucolt és/vagy felvágott fokhagyma

Ha sikerült túl sok fokhagymát megpucolnod és felszeletelned a recepthez, de nincs annyira szükséged, akkor beteheted a hűtőbe! Egy légmentesen záródó tárolóba tedd, és lehetőség szerint egy-két napon belül használd fel, hogy megakadályozd a kihajtást és az ízek elvesztését.

Száraz helyen tartsd

Vöröshagyma

A vöröshagymát a fokhagymához hasonlóan sötét, száraz, jól szellőző helyen érzi magát a legjobban, így a hűtő ebben az esetben is ki van lőve. Ha már esetleg megpucoltad vagy csupaszon vetted a hagymát, akkor pedig 10-14 napig a hűtőben tárolhatod, felvágva ugyanakkor csak 7-10 napot bír.

Zöldhagyma

A zöldhagyma jelenti a kivételt a szabály alól, ugyanis ezt épp ellenkezőleg, a hűtőben kell tárolni. Fontos, hogy levegőzni tudjon a hagyma, ezzel ugyanis megakadályozod a rothadást, ugyanakkor a dehidratációtól is meg kell óvnod.

A megoldás, hogy egy nyitott műanyag zacskóba teszed őket, majd mehetnek a hűtő alsó fiókjába, ahol magas páratartalmat állítasz be. A beállítás révén itt páradúsabb lesz a közeg, mint a hűtő többi részében, ezen felül pedig a levegő is jobban fog mozogni és kevesebb fény is lesz itt.

Bár olyan hosszú ideig nem áll el a zöldhagyma, mint érett társai, a megfelelő körülmények között jó pár hétig tudod tárolni.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ismerj meg még több izgalmas alapanyagot:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...