Nosalty-kvíz: Mennyire ismered az olajos magvakat?
Mogyoró, dió, pisztácia – ezeket a magvakat nagyjából mindenki egyből felismeri, de mennyire vagy benne biztos, hogy néz ki a makadámdió vagy éppen a paradió?
NosaltyMogyoró, dió, pisztácia – ezeket a magvakat nagyjából mindenki egyből felismeri, de mennyire vagy benne biztos, hogy néz ki a makadámdió vagy éppen a paradió?
NosaltySok diétában egyértelműen kijelentik, hogy a zsír rossz. Most ezt kérdőjelezte meg egy új tanulmány. És mi a helyzet az olajos magvakkal?
Szabó Anna40 éves kor felett könnyeben rakódnak le a makacs hasi zsírpárnák, azonban a dietetikus szerint van egy étel, mely segíthet megelőzni őket.
NosaltyAz olajos magvak kifejezetten egészséges alapanyagnak számítanak, mégis ritkán kerülnek elő a konyhában. Ha nemcsak nassolni szeretnénk őket, hanem főznénk is velük, szerencsénk van, a Napi Tipp egy csomó ötlettel érkezik.
Lakos BenedekA dió talán az egyik leggyakrabban fogyasztott olajos mag hazánkban, és megannyi receptben felhasználjuk a karakteres ízű szemeket. Persze nem árt néha új módokat is találni a bevetésére: erre jöjjenek most ötletek!
Lakos BenedekA téli hónapokban nincs is jobb, mint egy nagy tál meleg krémes leves. Napi Tippünkben a Veganuár jegyében megmutatjuk, hogy mi az az alapanyag, amivel szuper krémessé varázsolhatod őket, bármilyen zöldségből is készüljenek.
Szász NóriTavaly év végén is elindítottuk Ünnepi Receptversenyünket, melyben étolaj felhasználásával készített fogásaitokat indíthattátok a nagyszerű nyereményekért. Megvannak nyerteseink, görgessetek a cikk végére!
NosaltyNem keveset dicsértük már őket, de most megint egy nagyszerű hatásuk kapott megerősítést: a magas vérnyomás kezelésében is segíthetnek az olajos magvak.
NosaltyA rövidülő nappalok és az esős, hideg hétköznapok szinte elkerülhetetlen, hogy rányomják a bélyegüket a kedvünkre. Levertebbnek, fáradtabbnak és gyengébbnek érezzük magunkat, miközben semmi másra nem vágyunk, csak arra, hogy bekuckózhassunk a kanapén. De nem ez az egyetlen megoldás, amiben gondolkodhatunk!
NosaltyKi gondolná, hogy egyes élelmiszerek erősítenék a migrénes fájdalmakat? Sajnos rengeteg finomság van, amely még elviselhetetlenebbé tudja tenni a fejfájást, jöjjenek hát a tiltólistás harapnivalók és italok!
NosaltyA különböző növényi csírák elsőre egy nagyon elegáns, költséges és rongyrázó dolognak tűnhetnek. Azonban, ha elolvassuk ezt a cikket, rájövünk majd, hogy milyen egyszerű, gyors, olcsó és nem mellesleg egészséges dolog a csíra.
Lakos BenedekHa úgy döntöttél, hogy lemondasz a húsfogyasztásról, vagy csak tudatosabban szeretnél étkezni, akkor érdemes körülnézni a növényi alapú, fenntartható fehérjeforrások között, hogy kiegyensúlyozott maradjon a tápanyagbevitel. Íme 5 kiváló, egyszerű fehérjeforrás.
Nábelek ZsófiLenmag, szezámmag, tökmag, napraforgómag – nálad milyen gyakran szerepelnek a tányéron? (x)
HirdetésŐsszel és télen egyértelműen előtérbe kerülnek a csonthéjas gyümölcsök és a különböző olajos magvak, hiszen mindannyian vágyunk a teltebb, zsírosabb ízekre. A dió pedig az év végének közeledtével szinte főszereplővé válik, gondoljunk csak a karácsonyi süteményekre. Ám nemcsak édességekben használhatjuk, hanem mindenféle sós ételekben is – mutatjuk!
Szekeres DóraA rebarbara a spárgával együtt a tavasz első ehető hírnökei között foglal helyet, nézzük mi minden készülhet belőle!
NosaltyAhány ház, annyi vadas... Ám a tökéletes vadasból nem hiányozhat a minőségi hús, a finom zöldségek, no meg a mustár. Mutatjuk a mi kedvenc receptjeinket!
NosaltyHétvégi dínom-dánom tökéletesre sütött kolbászos karajjal, tepsis krumplival, avokádós-citromos uborkasalátával és a végén egy-két apróbb puncsgolyóval.
NosaltyA mai menü tele lesz olyan fogásokkal, melyben helyet kapnak a tavasz csodás alapanyagai.
Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?
A főzés, valljuk be, nem teljesen veszélymentes. A konyhai baleseteken kívül különböző élelmiszer-higiéniai bakikat is elkövethetünk. Nézzük, melyek a leggyakoribbak.