Az étel, ami 40 felett megelőzheti a hasi hízást a dietetikus szerint

40 éves kor felett könnyeben rakódnak le a makacs hasi zsírpárnák, azonban a dietetikus szerint van egy étel, mely segíthet megelőzni őket.

A menopauza és a klimax rengeteg változást hoz, többek között azt is tapasztalhatjuk, hogy könnyebben hízunk a hasunkra. Szerencsére Nichola Ludlam-Raine elárulja, mely ételből kell többet fogyasztanunk, ha szeretnénk elkerülni a hasi zsír lerakódását.

Az étel, ami 40 felett megelőzheti a hasi hízást a dietetikus szerint

Ha valaki a változó korban is rendszeresen mozog, mégis azt tapasztalja, hogy elkezdenek rakódni a zsírpárnák a hasára, az első reakciója, hogy kevesebbet kezd enni. Nem ez a megoldás. 1250 kalóriánál kevesebbet bevinni a szervezetünkbe egy nap túl kevés

– mondja a szakértő, aki hozzáteszi, hogy a kalóriadeficittel tényleg fogyunk, azonban ilyenkor gyakran az izomtömegből is veszíthetünk, pedig pont az ellenkezője lenne a cél.

Olajos magvak

Éppen ezért azt javasolja, hogy vigyünk be egészséges zsírokat, többek között olyanokat, amelyek az olajos magvakban is megtalálhatóak, hiszen ezek javítják a hormonháztartás működését. Ez azért fontos, mert a hasi zsírpárnák 40 éves kor felett általában a hormonegyensúly felborulása miatt alakulnak ki.

Azt is tudatosítanunk kell, hogy nem fogyhatunk egy bizonyos testtájról.

A kiegyensúlyozott étrend és testmozgás a kulcs, mivel az egész szervezetünkre hatással van.

Forrásunk volt.


Még több cikk a menopauzáról:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...