Az étel, ami 40 felett megelőzheti a hasi hízást a dietetikus szerint

40 éves kor felett könnyeben rakódnak le a makacs hasi zsírpárnák, azonban a dietetikus szerint van egy étel, mely segíthet megelőzni őket.

A menopauza és a klimax rengeteg változást hoz, többek között azt is tapasztalhatjuk, hogy könnyebben hízunk a hasunkra. Szerencsére Nichola Ludlam-Raine elárulja, mely ételből kell többet fogyasztanunk, ha szeretnénk elkerülni a hasi zsír lerakódását.

Az étel, ami 40 felett megelőzheti a hasi hízást a dietetikus szerint

Ha valaki a változó korban is rendszeresen mozog, mégis azt tapasztalja, hogy elkezdenek rakódni a zsírpárnák a hasára, az első reakciója, hogy kevesebbet kezd enni. Nem ez a megoldás. 1250 kalóriánál kevesebbet bevinni a szervezetünkbe egy nap túl kevés

– mondja a szakértő, aki hozzáteszi, hogy a kalóriadeficittel tényleg fogyunk, azonban ilyenkor gyakran az izomtömegből is veszíthetünk, pedig pont az ellenkezője lenne a cél.

Olajos magvak

Éppen ezért azt javasolja, hogy vigyünk be egészséges zsírokat, többek között olyanokat, amelyek az olajos magvakban is megtalálhatóak, hiszen ezek javítják a hormonháztartás működését. Ez azért fontos, mert a hasi zsírpárnák 40 éves kor felett általában a hormonegyensúly felborulása miatt alakulnak ki.

Azt is tudatosítanunk kell, hogy nem fogyhatunk egy bizonyos testtájról.

A kiegyensúlyozott étrend és testmozgás a kulcs, mivel az egész szervezetünkre hatással van.

Forrásunk volt.


Még több cikk a menopauzáról:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...