Ez az alapanyag a kulcs a legkrémesebb levesekhez

A téli hónapokban nincs is jobb, mint egy nagy tál meleg krémes leves. Napi Tippünkben a Veganuár jegyében megmutatjuk, hogy mi az az alapanyag, amivel szuper krémessé varázsolhatod őket, bármilyen zöldségből is készüljenek.

A Veganuár célja, hogy az emberek az év első hónapjában próbálják ki, milyen az állati élelmiszerektől mentes táplálkozás. Noha a fő üzenet a vegánság, azzal sincsen semmi baj, ha valaki kisebb lépésekben halad, és mondjuk csak a húsról mond le, vagy épp egy héten több vegán napot tart. Ebben az esős-borongós időben pedig mi is esne jobban, mint egy gazdag, telt ízű krémleves téli zöldségekből! Igen, vegánként sem kell lemondani a krémlevesekről, sőt, ezzel az alapanyaggal extra textúrát adhatsz neki.

Ez az alapanyag a kulcs a legkrémesebb levesekhez

Az Instagramon egy bizonyos avokado_skillet nevű felhasználó osztotta meg tuti tippjét követőivel: a krémlevesekhez a hagyományos tejszín helyett növényi vajat használ. Igen, még csak nem is kókusz- vagy zabtejszínt, hanem magvajat, azon belül is a személyes kedvencét, a mandulavajat. A videóban egy édesburgonyás, kaliforniai paprikás levest készít, a recept pedig pofonegyszerű, hiszen csak össze kell turmixolni a sütőben puhára sütött hozzávalókat, majd ízesíteni, és ekkor kerül sor a mandulavajra is.

A gasztroblogger egyébként azt ajánlja, hogy nyugodtan kísérletezzünk más magvajakkal. Egy próbát mindenképp megér, hiszen a magvajak önmagukban is isteniek, bármilyen étel csak finomabb lehet tőlük.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tökéletes recept:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek