farsangi fánk

Kipróbáltam 5 ősrégi fánkreceptet, hogy megnézzem, mennyit fejlődött a szalagos

A farsang havában gyakran sütött és fogyasztott szalagos fánk meglepően hosszú utat tett meg ahhoz, hogy ma ott díszelegjen konyháink pultján. Még nagyobb meglepetést okozhat a tény, hogy a zsiradékban sütött kelt tészta receptje nem változott túl sokat az évszázadok alatt – persze egy-két modifikáción (hálistennek) azért mégis átesett. Ezek fölé tartottam nagyítót az alábbi kis projektem során, illetve arra is kíváncsi voltam, tartogatnak-e valamilyen hasznos tippet, tudást a régi idők fánkreceptjei.

Lakos Benedek

Farsangi fánkok

Áll a bál! Imádjuk a fánkokat, legyen kerek, klasszik szalagos, churros vagy lukas amerikai....bár most kicsit a hagyományosabb vonalat erősítjük a farsangi szezonra, lesz egy-két csavar is!

Nosalty

5 fánk az Ínyesmester cirka 100 éves szakácskönyvéből

Egyet kell értenünk Cserna-Szabó András íróval: az Ínyesmester szakácskönyve nem csupán egy muzeális darab, aminek eszmei értéke van. Ma is élmény belehelyezkedni a lassan 100 esztendős kötet stílusába, és élvezni a sorait. Farsang időszakában 5 fánkreceptet hoztunk el a legendás magyar szakácskönyvből.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek