Hihetetlen, annyiba kerül egy bolti fánk, mint fél kiló csirkemell

Biztosan sokakat elszomorít majd, ha meglátják, mennyibe kerülnek idén a farsangi fánkok.

Lehet szalagos, barackos, csöröge, cukormázas és lyukas is a farsangi fánk, amely nélkül már el sem tudnánk képzelni a farsangi időszakot. Holnap húshagyókedd lesz, ami azt jelenti, hogy neked is érdemes legalább egyet elmajszolni ebből a finomságból, ha szeretnéd, hogy szerencse, bő termés és kiadós pénzösszeg álljon a házhoz. Természetesen az a legjobb, ha otthon készíted el a farsangi fánkot, de a mai rohanó világban előfordulhat, hogy egyszerűen nem jut rá idő. Ebben az esetben egy áruházláncban vagy cukrászdában tudod beszerezni a fánkot. A kérdés már csak az, hogy mennyiért.

Ugyanannyiba kerül egy darab cukrászdai fánk, mint fél kiló csirkemellfilé

Egy fánk akár 1300 forintba is kerülhet a fánkózókban

Bár hamarosan vége a farsangi időszaknak, legtöbbünk az év bármely szakaszában szívesen fánkozik. Most még a legtöbb áruházláncban is találkozhatunk a porcukros finomságokkal, ám később már csak a cukrászdákban/fánkozókban szerezhetjük be őket. De hol mennyibe kerülnek?

A profi fánkozókban általában prémium alapanyagokból (a tésztát földimogyoró-olajban sütik, a főzött krémeket ízfokozók és mesterséges színezékek nélkül készítik) készítik a fánkokat. Egy ilyen kézműves helyen 3 db alapfánk akár 2.900 forintba is kerülhet (tehát darabjuk 966 forint), míg 18 db sima fánkért 15.850 forintot kell fizetni.

De akad olyan fánkozó is, ahol egy darab fánk 1300 forint.

A szupermarketekben már pár száz forintért is vehetünk fánkot

A szupermarketekben egy darab fánk maximum 200-300 Ft körül alakul, és a kínálatuk viszonylag széles (barackos, epres, csokis stb.).

Az Auchanban 150-300 Ft, a Lidlben 200-400 Ft, a Sparban 200 Ft, az Aldiban pedig akciósan 139 forintba kerülnek a farsangi édességek, írja a HelloVidék oldala. A pékségekben ugyanakkor kicsit drágábban szerezhetjük be a fánkokat: egy pécsváradi pékségben például a klasszikus bécsi fánk kajszilekvárral töltve: 445Ft.

Tehát a szabadidőnktől függően érdemes lehet inkább otthon készíteni egy jó nagy adag fánkot. Sőt, ha 1300 forintot költünk az alapanyagokra, akkor még a szomszédoknak is jut majd a házi készítésű, lekváros édességből.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

4 jel, hogy ideje lecserélni a vágódeszkád

Egy jó minőségű vágódeszka tényleg lehet befektetés: sok évig használhatjuk konyhánkban, természetesen megfelelő odafigyelés és ápolás mellett. Azonban még így is eljöhet az a pont, amikor be kell látnunk, hogy eljött a csere ideje – az erre utaló jelek alant következnek.

Lakos Benedek

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.