12 batátás köret húsvétra, ha már unod a kolompért

Krumplit bármikor képesek vagyunk enni, ez alól természetesen a húsvéti ünnepkör sem képez kivételt. Azonban az idei évben inkább váltsunk a burgonya narancssárga rokonára, a batátára, alias édesburgonyára, ugyanis ezzel a zöldséggel is megannyi izgalmas köret készülhet.

  1. 1.

    Zöldséges édesburgonya-püré

  2. 2.

    Édesburgonya-rakottas

  3. 3.

    Édesburgonya-gnocchi sültpaprika-krémmel

  4. 4.

    Vegyes fűszeres zöldségchips sütőben sütve

  5. 5.

    Cheddar sajtos őszi zöldségrakottas

  6. 6.

    Fűszeres édesburgonya

  7. 7.

    Basmati rizsbe forgatott édesburgonya-gombócok

  8. 8.

    Fodroskel saláta édeskrumplival és gomolyával

  9. 9.

    Édesburgonya saláta avokádóval rukkolával és tahini öntettel

  10. 10.

    Fűszeres édesburgonya chips

  11. 11.

    Sült zöldségsaláta fetával

  12. 12.

    Mediterrán csicseriborsós édeskrumpli

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek