Sovány tejpor (cukrozott)

A tejpor vákuumos porlasztó szárítással készülő, púderszerű anyag. A zsíros tejpor zsírtartalma 26%, a sovány tejpor nem tartalmaz zsírt. A kiszacskós tejpor majdnem mindig sovány és lehet a szánkba egyenesen dönteni. A 80-as években igazi csemege volt a finom édes kiszacskós tejpor. A gyerekek vették, mert ez volt a legolcsóbb és lehetett séta közben bedönteni mindet egymás után. Valami lehet a tejporban, mert a kócmalac kétszer olyan gyorsan nő tőle. A tejpornak vízben jól kell oldódnia. A tej 87,5 %-a víz. A por gyártása során, amikor a szabad vizet kivonják tejből a víztartalom kb. 3%-ra csökken (kötött víz). 1 kg tejpor előállításához kb. 6-7 liter tejre van szükség. A sovány tejport a sütőiparban és a tejiparban használják tejhelyettesítő anyagként. Igen, a tejporból lehet újra tejet csinálni vagy tejre emlékeztető italt.
Bármikor.
Napfénytől védett, hűvös, száraz helyen.
fehérjetartalom
36.16 g
zsírtartalom
20000.73 g
szénhidráttartalom
51.98 g
víztartalom
3.16 g
Kalcium
1257 mg
Foszfor
968 mg
Nátrium
535 mg
Magnézium
110 mg
B6 vitamin
0.361 g
Kolin
169.2 mg
C vitamin
6.8 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
3.568 mg
fehérje
36.16 g
Zsír
telített zsírsav
0.499 g
egyszeresen telített zsírsav
0.201 g
többszörösen telített zsírsav
0.03 g
koleszterin
20 g
ásványi anyagok
Kalcium
1257 mg
Vas
0.32 mg
Magnézium
110 mg
Foszfor
968 mg
Nátrium
535 mg
Cink
4.08 mg
Réz
0.041 mg
Mangán
0.02 mg
Szelén
27.3 µg
szénhidrát
cukor
51.98 g
víz
3.16 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.415 mg
Riboflavin - B2 vitamin
1.55 mg
Niacin - B3 vitamin
0.951 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
3.568 mg
Folát
50 µg
Kolin
169.2 mg
Retinol
6 µg
Béta-karotin
1 µg
K vitamin
0.1 µg
B12 vitamin
4.03 µg
A vitamin
6 µg
C vitamin
6.8 mg
B6 vitamin
0.361 g
Sokan meghökkentőnek találhatják a „gyors” jelzőt a szuflé előtt, azonban tény, hogy ez a francia desszert nem igényel sok időt. Legalábbis akkor, ha az ember tudja, mit csinál. Aki pedig szeretné tudni, jobb, ha tovább olvas.
Lakos BenedekMa menünkben nem fogtok csalatkozni, ezt gombalevessel, színes salátával és fantasztikus mákos-meggyes süteménnyel garantáljuk. Utóbbit könnyű, bögrés-kimérős módszerrel sütjük!
NosaltyA kenyérfogyasztás, mondhatjuk, hogy legtöbbünk életében mindennapos. Na de jól van ez így?
NosaltyMenzásra hangolt, de újító desszertjével nem várt fordulatot vesz a mai menünk!
50 év felett az emésztőrendszer érzékenyebbé válhat, és a túlzott rostbevitel puffadást, görcsöket vagy akár felszívódási problémákat is okozhat. Szerencsére van egy finom ital, mellyel elkerülhetjük ezt a problémát, miközben megfelelő mennyiségű rostot viszünk be.
A hússütés sajnos nem olyan folyamat, amit nem lehet elrontani: cipőtalp keménységű, és/vagy túlfűszerezett, nem megfelelően átsült húsokra senki se vágyik. Mutatjuk a leggyakoribb hibákat.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...