r
Nosalty Logó

Pecsenyeburgonya

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 499 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1994 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 99 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 499 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    126 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1122.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    891.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 1994 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 99 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat hámozzuk meg, majd hosszanti irányban vágjuk félbe.
  2. Sózzuk, borsozzuk alaposan.
  3. Sütőtepsiben osszuk el egyenletesen a pecsenyezsírt, majd erre tegyük a felezett burgonyákat.
  4. Tegyük a tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe. Félóra elteltével a burgonyákat forgassuk meg, és süssük további 30 percet. A sütés végeztével a burgonyákat szedjük egy külön tálra, így nem lesznek zsírosak.
  5. Tetszés szerinti húsételhez adhatjuk köretként.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x5
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 63
  • 7 napos nézettség: 2054
  • Össznézettség: 402387
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 26.

Ajánló

Általában akkor készítem ezt a fajta burgonyaköretet, amikor tepsis húsételt is bő zsiradékkal. Azonban ha rendelkezünk pecsenyezsírral otthon, amit egy korábbi sütés alkalmával eltettünk, akkor önmagában is elkészíthető, és semmit nem veszít a megfelelő ízvilágból.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pecsenyeburgonya
Kornél 167 recept

A story olyan egyszerű, mint ennek a remek köretnek az elkészítése. Számtalanszor készítünk sütőben sült húsok mellé "vele sült" burgonyát, ezek azonban ritkán elegendőek, mert a hús mellett már kevés a hely. Ebben a receptemben ugyanolyan ízletes burgonyát készíthetünk, mintha hús mellett sülne, csak éppen nagyobb mennyiségben.

Hozzászólások

Control

Nagyon jól néz ki, ki fogom próbálni és köszönöm!

Kornél

Csak bátran, nem fogsz csalódni. :)

pannika222

Rózsaburgonya? Mo-on csak A B vagy f?znivaló,v.salátaburgonyát lehet kapni.Még a piacokon is ugyanaz a kív?l piros belül ronda sárga szín? krumpli van. Rózsa ,Ella,deziré kiflikrumpli/Ezt használtuk a krumplisalátához/ és már nekem se jut eszembe mindegyik fajta.De a mai fiatal háziasszony csak a meg b krumplit f?z.Sajnos.

Kornél

Ebben igazad van, de mindezek ellenére ez egy olyan köret, ahol igazából nincs jelent?sége a fajtának, bármilyen burgonyából, vagy ha úgy tetszik krumpliból el lehet készíteni. Amúgy pedig lehetne folytatni a sort a többi zöldséggel, netalántán további alapanyagokkal is, de akinek nincs saját kertje, az egyenl?re a piacokon található terményekkel kénytelen beérni. :)

Mamokam0129

Kedves Pannika! Mar jo ideje lehet kapni a piacon /Szegeden biztosan/ "balatoni rozsaburgonyat" , isteni a suteshez! Ha ezen a neven keresed, talan ratalalsz a piacon.

zsvecsey

Én nagyon egyszer?en csinálok pecsenye krumplit. Mikor egybesült fasírozottat csinálok kizsírozom a tepsit és alászeletelek - általában hosszában - krumplit. Ez együtt sül meg a fasírozottal és átveszi a fasírtban lév? f?szerek ízét.

Törölt felhasználó

Sajnálatos módon nálunk pecsenyezsír soha nem marad! Minden családtagom alig várja, hogy zsíros kenyérnek csak egy picike is, de jusson neki. Viszont én úgy szoktam csinálni, hogy elég is legyen, meg hússal is legyen, hogy alulra teszem jó magas falu kizsírozott tepsiben a krumplit, megsózom, ráteszem a bef?szerezett húst, (általában szép nagy és vastag tarjaszeleteket csont nélkül) és a szeletekre a zsírt. El?ször fólia alatt megpuhítom, majd fólia nélkül a hússzeleteket hirtelen magas h?fokon megpirítom mindkét oldalán, és végül a húst félre teszem egy zárható edénybe, és a krumplit is alaposan átpirítom. Így pont annyi a krumpli, amennyire szükségem van az ebédhez, és a hússal együtt párolódva, tökéletesen átveszi a hús és a f?szerek ízét, illatát.

márti1218

Fél kiló pecsenyezsírt nehéz lesz összegy?jteni,de mindenképpen kipróbálom,nagyon guszta.

Greg

https://csaladireceptkonyv.hu/varnai-zlatnik/recept/soproni-pecsenyezsir

Jankovics

Netán Roseibni?

witch

Megsutottem az oldalast (ahogy nagyanyaink keszitettek), utana azt a pecsenyezsirt hasznaltam ennek a burgonya keszitesehez. Biztos nem jo amit vettem hozza, mert egy kemeny, vastag reteg lett kivulrol rajta es inkabb fott krumplinak tunt az egesz, mint sultnek. A zsirt mindenesetre felretettem es majd szerzek masik burgonyat.

witch

Nálunk a boltban három csoportba van osztva a burgonya: baking, red és yellow. Els?re a baking (sütni való) burgonyát használtam, nekem azzal nem ízlett. Utána vettem red (piros) meg yellow (sárga) burgonyát és a kett? közül a sárga finomabb volt. Szóval érdemes kísérletezni, különböz? fajtákkal, hogy megtaláljuk azt amelyik nekünk fog ízleni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek