A család kedvenc rántott ételei, amikért érdemes megszegni a diétát

Néha belefér egy kis csalás, különösen karácsonykor, amikor isteni ételek kerülnek az asztalra. Mutatjuk, melyek szerkesztőnk kedvencei, amikről egyszerűen képtelen lemondani az ünnepek alatt!(x)

A karácsony számomra a legfontosabb ünnep, amikor nincs helye a diétának. Persze ez nem azt jelenti, hogy 3 nap alatt minden létező ételt, ami az asztalra kerül, felfalok, de ilyenkor kicsit elengedem magam, és tartok 3 csaló napot.

Az ünnepi időszak alatt belefér a nagymamám zserbójából néhány szelet, bár nem vagyok igazán süteményes, így nem ezek hoznak igazán lázba, ellentétben az olajban kisütött rántott finomságokkal. Ezekből is különösen azok, amiket csak karácsonykor eszünk.

Halas finomság

A család kedvenc rántott ételei, amikért érdemes megszegni a diétát

Az egyik nagy kedvencem a rántott pontypatkó/hal, amit az én anyukám csak és kizárólag ilyenkor hajlandó készíteni. Alapvetően nem azért, mert olyan bonyolult lenne, inkább csak amiatt, hogy megmaradjon tipikus karácsonyi fogásnak. Ezért is olyan különleges számomra. Általában egy jó krumplisalátát is készít igazi házi majonézzel, melyet tojássárgájából és napraforgóolajból kever selymesre, ahogy azt kell.

Az örök klasszikus

Természetesen legtöbbünknél nem hiányozhat a rántott hús sem az ünnepi asztalról, ami általában már belénk sem fér, hála a többi finomságnak. Ha mégis megkívánom, egyik reggel összedobok egy igazi, klasszikus rántott húsos szendvicset.

Apró darabok

Valljuk be, hogy a rántott zöldségek elkészítése nem éppen a leggördülékenyebb konyhai folyamat, így nem mindig képes rávenni magát az ember, hogy bajlódjon vele. Karácsonykor azonban senkit nem érdekelnek az ilyen akadályok, sőt talán még örömét is leli benne. Ilyenkor szoktam magamat rávenni arra, hogy brokkolit, gombát, cukkinit és karfiolt panírozzak, és kisüssem őket bő olajban.

Minden jóval megtöltött fogás

A másik ilyen kis mumus nálunk a cordon bleu. Anyukámat csak karácsonykor lehet arra rávenni, hogy ne sütőben készítse ezt a rántott fogást, hanem bő olajban, serpenyőben. Igaz, ilyenkor számolnunk kell azzal, hogy 1-2  káromkodással több hangzik el tőle a konyhában, ha esetleg egy-egy darabból kifolyik a sajt.

Fontos hozzátenni, hogy ilyenkor igyekszem egy kicsit többet mozogni, hogy mégse legyen teljesen elrontva minden, amit eddig elértem. Beiktatok délelőtt egy 20-30 perces intenzívebb edzést, és délután általában rábeszélem a családot, hogy menjünk el sétálni, ezzel fenntartva az egyensúlyt.

Válaszd a főzéshez, sütéshez a Vénusz 100% első préselésű finomított étolajakat! Tudj meg többet a Vénuszról ITT.

Címlapról ajánljuk

További cikkek