ünnepek

5 tipp, hogy idén valóban élvezni tudd az ünnepeket

A decemberi ünnepi időszak ideális esetben a meghittségről, az idilli családi pillanatokról és az együtt átélt élményekről szól. Az utóbbi években viszont ez a gyakorlat változó tendenciát mutat: egyre több az ünnepek körüli rohangálás, idegeskedés, stresszes főzés, takarítás és a hasonló hangulatú vendégvárás. Ennek azonban nem feltétlenül kell így lennie a te háztartásodban!

Nosalty

Mi legyen az ebéd december 24-én?

Hiába érezzük úgy, hogy karácsonykor folyamatosan eszünk, a nagy vendégvárások és ünnepi vacsorák előtt könnyen előfordulhat, hogy a fél családnak kopog a szeme, a gyerekek pedig folyamatosan nyafognak, hogy mikor ehetnek már ha nem is a finomságokból, csak legalább valami fogukra valót. Ötleteket adunk, milyen „hétköznapi ételek” készülhetnek az ünnepi hajtás közepén.

Szekeres Dóra

4 dolog, amitől rendetlennek hathat a konyhád karácsonykor

Ha az ajándékok már megvannak, a menü összeállt, és a karácsonyi menetrend is kész, nincs más hátra, mint a nagytakarítás, a készülődés romjainak eltakarítása. Ez azonban olykor igencsak trükkös lehet, különösen, ha a konyháról van szó. Előfordulhat ugyanis, hogy minden igyekezetünk ellenére a konyha nem tűnik olyan makulátlannak, mint amennyi időt belefektettünk a rendrakásba.

Nosalty

Lazac, a karácsonyi halételek porschéja – ezeket készítsd belőle

Az egyik legkedveltebb halfajta a tonhal mellett a lazac, amely nemcsak kellemes ízével, hanem remek beltartalmi értékeivel lett világszerte népszerű. Vannak országok, ahol gyakorlatilag a mindennapi étkezés része, máshol inkább az ünnepi alkalmakkor fogyasztják. A lényeg, karácsonykor se feledkezzünk meg róla, ha tehetjük, mert bár nem olcsó, de elegáns, és mégis egyszerű fogások készíthetők belőle.

Szekeres Dóra

7 örök kedvenc köret, ami nem hiányozhat a karácsonyi menüből

Vannak ételek, amelyek nélkül nem ünnep az ünnep. És ezeknek a főfogásoknak méltó körítés dukál: rakjuk hát tele az asztalt ezekkel a nélkülözhetetlen finomságokkal. Van itt minden, tessék válogatni, nem nyúlhatunk mellé egyikkel sem. Ki tudja, lehet, hogy a vacsora végén mindenki az általunk készített köreteket emlegeti majd... (x)

Hirdetés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Édes apróságok húsvétra

Csokitojás helyett valami kézzel készített, sütött, gyúrt kis kedvességet adnál a locsolóknak? Segítünk, jöjjenek a legkedvesebb édes apróságok húsvétra!