Vendégség a zöldben

Miért ne szervezhetnénk a baráti, családi összejövetelt kint a szabadban? Pakoljuk meg roskadásig minden jóval a piknikkosarakat és irány a friss levegő!

Kellemes társaságban a természet lágy ölén falatozni, nincs is ennél csodásabb. A vendégség szabadba való szervezésének további, praktikus előnyeiről nem is beszélve: megúszunk egy halom mosogatnivalót és takarítani sem kell a vendégsereg után. Készülődni így is, úgy is kell, de ez ugyebár a dolog kellemesebb része. Lássuk, mi kerüljön a kosarainkba!

Fő szempontok

  • A piknikre szánt ételek kiválasztásakor az egyik lényeges kritérium, hogy ne legyen könnyen romlandó az étel.
  • Fontos, hogy viszonylag egyszerűen tudjuk elfogyasztani, ne legyünk nyakig maszatosak.

Csipegetnivalók

Nyáron adják magukat a zöldségkrémek, töltsük gusztusos kis dobozkákba, és kínáljunk melléjük grissinit vagy pitát. Szeleteljünk keményebb típusú sajtokat, zöldségeket (paprika, paradicsom, uborka), ezeket is bevethetjük éhségűzőként, míg kipakoljuk az összes elemózsiát. Na és persze a friss gyümölcsről se feledkezzünk meg a piknikkosár csomagolásakor.

Kovászos grissini

Torma kovászos tésztáját olvasva előkaptam a másfél hónapja a hűtőben felejtett "kétes" külsejű Józsi kovászomat, ami fele tk. rozs, fele tk. tönköly kovász, melyet most csak ...

Tapenade

Azt hiszem egy ilyen ételt nem könnyű lefényképezni. Ha bárkit is megbotránkoztattam a fotómmal elnézését kérem. Nagyon szeretem az olívabogyót ;)

Paprikakrém ahogy kdrita készíti

Találtam egy egész jó paprikakrém receptet még a nyár végén, de egy kicsit túl soknak találtam a fűszerezést, hát egyszerűsítettem rajta, és egy sokkal egyszerűbb és tisztább ...

Pita 4.

A pita eredetileg kenyértésztából készült, kicsi, lapos kenyér. A keleti konyha kenyereinek sokszínűségét is gazdagítja. A mezzeasztal gyakori szereplője, hiszen az előételként ...

Kedvencünk, a görög konyha >>

Komolyabb falatok

A friss levegőn gyorsan ránk törhet az éhség, és milyen jól esik, ha csak bekapjuk a kis fasírtpogácsákat, sült csirkecombokat, szeletelt sült husikat. Praktikus okokból saláták helyett most inkább a kovászos uborkára szavazunk köretként, akinek ez nem volna fogára való, ropogtasson paprikát, paradicsomot a hús mellé.

Desszert

Nem lenne igazi a vendéglátás édesség nélkül. Dobjunk össze valamilyen kevert gyümölcsös süteményt, senki sem tud ellenállni majd neki, ráadásul felszeletelve, dobozba rendezve könnyen szállítható, kínálható és fogyasztható.

Áfonyás-gyömbéres kocka

Borsóleves után az én feladatom volt még valami finomságot készíteni, és ezt sütöttem.:) Olyan habkönnyű a kisült tészta, hogy meg nem mondaná senki, hogy ez nem piskóta, hanem ...

Szedres búzadaralepény

Amíg ázik a búzadara a tejben, kimegyek a kertbe, leszedem a szedret, tisztítom, mosom, szárítom. Aztán szinte lehet is készíteni. Ezzel a fanyar ízzel kitűnő nasi varázsolható az ...

Süss, játssz és nyerj Sió-ajándékokat! >>

Itókák

Nyár van, muszáj tisztes mennyiségű folyadékot bevinni a szervezetünkbe, ne feledkezzünk meg az innivaló pakolásáról sem.

Ami nem maradhat ki a kosarakból

Szalvétát, kis késeket, műanyag tányérokat, villákat, poharakat, asztalterítőket, papírtörlőt feltétlen vigyünk magunkkal!

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Olasz rózsafánk

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Növényi vaj

Egy tejfehérje érzékeny vagy vegán sokszor álmodozik a vajról. Akár pirítóson, akár főzéshez vagy sütéshez elengedhetetlen. Ha most mással próbálkoznál, mint a bolti margarin, akkor ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezt neked is tudnod kell, ha szereted a banánt: fontos...

Már érvénybe lépett az Európai Unió új szabályozása, ami egy kis megnyugvást jelent majd a vásárlók számára. Arról már korábban is írtunk, hogy kötelező megjelölni a gyümölcsök származási helyét, de a banánnal kapcsolatban további információkat kell feltüntetni a címkén.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...