Vendégség a zöldben

Miért ne szervezhetnénk a baráti, családi összejövetelt kint a szabadban? Pakoljuk meg roskadásig minden jóval a piknikkosarakat és irány a friss levegő!

Kellemes társaságban a természet lágy ölén falatozni, nincs is ennél csodásabb. A vendégség szabadba való szervezésének további, praktikus előnyeiről nem is beszélve: megúszunk egy halom mosogatnivalót és takarítani sem kell a vendégsereg után. Készülődni így is, úgy is kell, de ez ugyebár a dolog kellemesebb része. Lássuk, mi kerüljön a kosarainkba!

Fő szempontok

  • A piknikre szánt ételek kiválasztásakor az egyik lényeges kritérium, hogy ne legyen könnyen romlandó az étel.
  • Fontos, hogy viszonylag egyszerűen tudjuk elfogyasztani, ne legyünk nyakig maszatosak.

Csipegetnivalók

Nyáron adják magukat a zöldségkrémek, töltsük gusztusos kis dobozkákba, és kínáljunk melléjük grissinit vagy pitát. Szeleteljünk keményebb típusú sajtokat, zöldségeket (paprika, paradicsom, uborka), ezeket is bevethetjük éhségűzőként, míg kipakoljuk az összes elemózsiát. Na és persze a friss gyümölcsről se feledkezzünk meg a piknikkosár csomagolásakor.

Kedvencünk, a görög konyha >>

Komolyabb falatok

A friss levegőn gyorsan ránk törhet az éhség, és milyen jól esik, ha csak bekapjuk a kis fasírtpogácsákat, sült csirkecombokat, szeletelt sült husikat. Praktikus okokból saláták helyett most inkább a kovászos uborkára szavazunk köretként, akinek ez nem volna fogára való, ropogtasson paprikát, paradicsomot a hús mellé.

Desszert

Nem lenne igazi a vendéglátás édesség nélkül. Dobjunk össze valamilyen kevert gyümölcsös süteményt, senki sem tud ellenállni majd neki, ráadásul felszeletelve, dobozba rendezve könnyen szállítható, kínálható és fogyasztható.

Süss, játssz és nyerj Sió-ajándékokat! >>

Itókák

Nyár van, muszáj tisztes mennyiségű folyadékot bevinni a szervezetünkbe, ne feledkezzünk meg az innivaló pakolásáról sem.

Ami nem maradhat ki a kosarakból

Szalvétát, kis késeket, műanyag tányérokat, villákat, poharakat, asztalterítőket, papírtörlőt feltétlen vigyünk magunkkal!

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütikkel gyarapítsuk a recepttáraitokat.