Vendégség a zöldben

Miért ne szervezhetnénk a baráti, családi összejövetelt kint a szabadban? Pakoljuk meg roskadásig minden jóval a piknikkosarakat és irány a friss levegő!

Kellemes társaságban a természet lágy ölén falatozni, nincs is ennél csodásabb. A vendégség szabadba való szervezésének további, praktikus előnyeiről nem is beszélve: megúszunk egy halom mosogatnivalót és takarítani sem kell a vendégsereg után. Készülődni így is, úgy is kell, de ez ugyebár a dolog kellemesebb része. Lássuk, mi kerüljön a kosarainkba!

Fő szempontok

  • A piknikre szánt ételek kiválasztásakor az egyik lényeges kritérium, hogy ne legyen könnyen romlandó az étel.
  • Fontos, hogy viszonylag egyszerűen tudjuk elfogyasztani, ne legyünk nyakig maszatosak.

Csipegetnivalók

Nyáron adják magukat a zöldségkrémek, töltsük gusztusos kis dobozkákba, és kínáljunk melléjük grissinit vagy pitát. Szeleteljünk keményebb típusú sajtokat, zöldségeket (paprika, paradicsom, uborka), ezeket is bevethetjük éhségűzőként, míg kipakoljuk az összes elemózsiát. Na és persze a friss gyümölcsről se feledkezzünk meg a piknikkosár csomagolásakor.

Kedvencünk, a görög konyha >>

Komolyabb falatok

A friss levegőn gyorsan ránk törhet az éhség, és milyen jól esik, ha csak bekapjuk a kis fasírtpogácsákat, sült csirkecombokat, szeletelt sült husikat. Praktikus okokból saláták helyett most inkább a kovászos uborkára szavazunk köretként, akinek ez nem volna fogára való, ropogtasson paprikát, paradicsomot a hús mellé.

Desszert

Nem lenne igazi a vendéglátás édesség nélkül. Dobjunk össze valamilyen kevert gyümölcsös süteményt, senki sem tud ellenállni majd neki, ráadásul felszeletelve, dobozba rendezve könnyen szállítható, kínálható és fogyasztható.

Süss, játssz és nyerj Sió-ajándékokat! >>

Itókák

Nyár van, muszáj tisztes mennyiségű folyadékot bevinni a szervezetünkbe, ne feledkezzünk meg az innivaló pakolásáról sem.

Ami nem maradhat ki a kosarakból

Szalvétát, kis késeket, műanyag tányérokat, villákat, poharakat, asztalterítőket, papírtörlőt feltétlen vigyünk magunkkal!

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek

HETI MENÜ: házias fogások, amelyektől egy balatoni nyaralóban érzed magad

Lecsó kolbásszal, rántott hekk, főtt kukorica, lángos sok tejföllel vagy ducira töltött töltött paprika? Csupa-csupa nyári fogást hoztunk, amelyek a nagyi nyaralójában levő rezsón is simán összedobhatók! Ha pedig nem utaztok idén, legalább ezekkel a receptekkel nosztalgiázzatok! Finom lesz, ígérjük...főzzetek velünk jövő héten is!