r
Nosalty Logó

Paprikakrém ahogy kdrita készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
kdrita
Paprikakrém ahogy kdrita készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 717 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1280.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    802 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 180 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5122.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    1251 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    895 mg
  • Nátrium
    2856 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    3207 micro
  • β-crypt
    965 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 717 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    653 micro
  • β-crypt
    196 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kápia paprikát sütőben 180 C°-on "feketére" sütjük. (Nyáron a kertben grillen érdemes.)
  2. A sütőből kivéve tálba tesszük, és folpackba csomagolva hagyjuk állni 10-15 percet. Ezáltal a paprika héja könnyen lehúzhatóvá válik. Meghámozzuk, kimagozzuk.
  3. A sült, hámozott paprikát a feta sajttal, borssal és a köménnyel összeturmixoljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7980
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 12.

Ajánló

Akár tízóraira a gyerekeknél is megállja helyét. Érdemes kipróbálni, lehet, hogy még lehet változtani rajta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Találtam egy egész jó paprikakrém receptet még a nyár végén, de egy kicsit túl soknak találtam a fűszerezést, hát egyszerűsítettem rajta, és egy sokkal egyszerűbb és tisztább ízvilágot kaptam. A férjem szerint a körözöttre emlékeztet az íze, szerintem szenzációs a sós és az édes íz keveredése....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek