r
Nosalty Logó

Pita 4.

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Pita 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 503 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2012 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 232 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1626.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    1364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    95 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 503 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6506.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    5457 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    380 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2012 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 232 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot elkeverjük a langyos vízzel, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A lisztet egy tálba tesszük (mikrohullámú sütőben kicsit meglangyosítottam a lisztet, hogy jobban beinduljon a tészta kelése), hozzáadjuk a sót.
  3. Az élesztős vízhez keverjük az olívaolajat, amit a liszthez adunk, és lágy tésztát gyúrunk belőle.
  4. Letakarva egy óra alatt duplájára kelesztjük.
  5. Átgyúrjuk, majd 8 darabot gömbölyítünk belőle. 5-10 perc pihentetés után 12-15 cm átmérőjű lapos kerek formákat nyújtunk belőle, ruhával letakarjuk, 30 percet pihentetjük.
  6. Ezt követően előmelegített sütőben, 2-3 darab pitatésztát a rácsra téve 5-6 perc alatt megsütünk (A tészta sülés közben felfúvódik gombóccá, de a sütőből kivéve szép lassan leapad... tehát ne ijedjünk meg a pita ufóktól :) Nagyon elégedett voltam az elkészült pitákkal, jól tölthetőek, puhák és finomak.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 84870
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 12.

Receptkategóriák

A pita eredetileg kenyértésztából készült, kicsi, lapos kenyér. A keleti konyha kenyereinek sokszínűségét is gazdagítja. A mezzeasztal gyakori szereplője, hiszen az előételként szereplő különféle krémeket, mint a babaganush krémet is jellemzően pitával fogyasztják. Régóta készültem már pitasütésre, eddig valahogy elmaradt. Most a babaganush készítése arra ösztönzött, hogy a hosszú tervezgetés után megvalósuljon a pitasütés. Receptet több szakácskönyvben is kerestem, de valahogy egyik sem nyerte el a tetszésemet. Így maradt az internet: az itt talált recept mellett döntöttem. Jónak, egyszerűnek találtam és minden úgy működött, ahogy le van írva :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Tündér, az éleszt?t fel kell futtatnom a langyos vízben az elején? Vagy majd a liszttel együtt megkel? köszi andi

Törölt felhasználó

Kedves Bandita! Nem szükséges felfuttatni, csak simán elkeverjük a vízben.

Törölt felhasználó

Szia Tündér Andi! Kösz a receptet, nagyon király! Most el?ször sütöttem pitát, igaz, csak fél adagot, de nagyon jó lett. Az is igaz, hogy a fele nem jött fel, de már sejtem, hogy hol a hiba. Lehet, egy kissé kevés volt alatta a liszt, ill. a sodrásnál is lehettek gondok. Föltétlen át kell gyúrni? Mert valamelyik pitarecept hozzászólásánál azt olvastam, hogy "amelyiket átgyúrtam, az nem jött fel ." Szóval nekem bejött a Te recepted, els?re is ez volt a legszimpatikusabb. Ha teheted, kérlek válaszolj. Üdv: Tamás

Törölt felhasználó

Kedves Tamás! A kelesztés után az egész tésztát gyúrjuk át, majd ekkor osztjuk több részre, formázzuk, gömbölyítjük. Ismét pihentetjük 10 percet, ezt követ?en könnyen tudjuk nyújtani. Újabb pihentetés, most 30 percig, majd jön a sütés. Tehát már gömbölyítés után nincs átgyúrás, csak az egész adag tésztánál. Üdv: Tündér Tündi (az Andi nem én vagyok:)

Törölt felhasználó

Üdv Tündér Tündi! Mikor elküldtem a hozzászólást - "rákattintottam" - akkor rájöttem, hogy nem Andi vagy. De már este volt, és én jóllakott.... ilyenkor már lanyhul a figyelem! :) Üdv: Tamás

Törölt felhasználó

:))Tamás, azt hiszem ez megbocsátható:)))

Döme-Ádám

Szia! Már nem el?ször sütöm ezt a pitát Limara receptje szerint, családom nagy örömére! Ha mindent a leírtak szerint csinálunk, akkor biztos a siker és szép zsebesre feljön. Én 220 fokon légkeveréssel sütöttem, s vizzel telt lábas volt a süt?ben. Köszi a receptet, hogy felraktad!

Törölt felhasználó

Ádám! Én is köszönöm!:) Limara receptje jó, nálam is zsebesre sültek a piták:)

Törölt felhasználó

Tegnap megcsináltam ezt a pitát, nagy reményekkel kezdtem hozzá, de a végeredmény eléggé lesújtó lett. Az els?ket nagyon vékonyra nyújthattam, zsebe nem lett, viszont a rácsra tettem sülni, így a szélei belógtak a rácsközökbe, ett?l eleve nem tudott feljönni. a következ? 2-?t vastagabbra nyújtottam, és tepsibe raktam, az feljött, de lehet, hogy sokáig sütöttem, mert amikor felvátam, és beletöltöttem a gyrost, salátákat, széttöredezett. Hát úgylátszik ez nekem nem megy! El is vagyok keseredve. Majd ha kiheverem ezt a kudarcot, újra megcsinálom. Egyszer majdcsak sikerül!

Törölt felhasználó

gemabo! Ne add fel!.)

Márti

Most készítettem el el?ször, isteni lett! Szerintem jobb, mint a bolti, az állandóan szétmegy, nem lehet megtölteni! Köszi a receptet!! Márti

Törölt felhasználó

Márti! Köszönöm! Igazán örülök!:)

Hyjal

Köszönet! Nekem nem lett ufós, zsebes. Viszont nagyon kiadós (nem bírtuk mind megenni :D), és nagyon jó puha. Agyontöltve sem szakad el :D Többet nem veszek boltit.

Törölt felhasználó

Szia Tündér! Ma elkészítem a pitádat, fantasztikusan sikerült!!!!!!Nagyon ízlett páromnak is és kislányomnak is. Felvettük a családi recepttárba!!!!! Köszönjük!!!!!

Törölt felhasználó

Szia Tündér, Els?nek próbáltuk ki a receptet.Nagyon folyós lett a tészta, azt hittük egy katasztrófa lesz.Megsült, megkóstoltuk.Nagyon-nagyon finom lett.Köszi a receptet!! :D

Nensy

Én lettem a nap h?se! Nagyon finomak és szépek lettek, puha és abszolút nem sérült a töltésnél. Nekem kicsit nehezen indult el a kelés, pedig be is f?töttem neki. Rácson sütöttem, de úgy, hogy tettem a rácsra süt?papírt. Ez jó ötlet szerintem. Többet nem kell pita után szaladgálnom a boltokba. És ez olyan jó érzés, hogy magam készítettem. Köszönöm.

Csőrike

Isteni volt! Mindenki imádta. :)

liliom98

Szia Tündér Ma megsütöttem a recepted alapján a pitákat és nagyon finomak lettek igazi kis ufók lilom98

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?