A legtutibb receptek utolsó pillanatos húsvéti édességekre

A húsvét egyrészt az egyik legfontosabb vallási ünnep az évben, másrészt kiváló alkalom arra, hogy néhány napot pihenjünk, kikapcsolódjunk, élvezzük a megújuló természetet. A hétköznapok szorításában, főleg a mostani nehéz helyzetben könnyen lehet, hogy nincs igazán időnk a nagy rákészülésre, az ünnepi desszertekre pedig már nem is marad idő. Most utolsó pillanatban elkészíthető, kiváló húsvéti süteményekhez adunk ötleteket.

Húsvétkor, csakúgy mint karácsonykor szokás igazán sokféle, ráérős, komoly desszertekkel, süteményekkel előrukkolni, ám akkor sincs baj, ha erre se időnk, se kedvünk. Rengeteg olyan utolsó pillanatos húsvéti édesség van, amit fél óra alatt is össze lehet állítani, és tökéletesen megállják a helyüket az ünnepi asztalon.

Túrótorta, sajttorta húsvéti köntösben

A túrótorta például tökéletes utolsó pillanatos húsvéti édesség, készíthetjük sütés nélkül is, ekkor elég csak összekeverni a túrós krémet zselatinnal és babapiskótával vagy piskótalapokkal rétegezni, majd néhány órára hűtőbe tenni. Könnyen szeletelhető, frissítő desszertet kapunk, amit díszíthetünk bogyós gyümölcsökkel, naranccsal, kivivel, sőt akár kerülhet rá a Túró Rudit megidéző csokibevonat is.

De a klasszikus, sajtkrémmel készülő sajttorta sem egy ördöngös feladat, itt is csak össze kell keverni a krémet, ám, mivel ez egy sütéssel készülő torta, érdemes előző este elkészíteni, mert a sütés után számolnunk kell a hűlési idővel, akkor a legfinomabb, ha van ideje egészen hidegre hűlni.

Pohárkrémek – egyszerű, villantós megoldás

Akkor sincs gond, ha mindössze annyi időnk maradt, hogy közvetlenül a húsvét délelőtti nagy lakoma előtt tudunk csak összedobni valami édességet: ilyenkor jönnek jól a különböző pohárkémek. Szerezzünk be valamilyen finom csokit, néhány doboz bogyós vagy déli gyümölcsöt, sőt használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is, amit akár összekeverhetünk, turmixolhatunk túróval, joghurttal vagy tejföllel. A krémet, az olvasztott csokival, valamilyen finom keksszel vagy (baba)piskótával, nápolyival rétegezzük, majd jó sok tejszínhabbal tálaljuk.

Gofri – lusta húsvéti reggelikre

A húsvéti hosszú hétvégén kezdjük az egyik napot a sonka és tojás helyett házi gofrival, amit készíthetünk sósan és édesen is, megpakolhatunk rengeteg gyümölccsel, tejszínhabbal, csokiöntettel, lekvárral, vagy éppen locsolhatunk jó sok juharsziruppal. És ha nincs gofrisütőnk, akkor se csüggedjünk, a gofritészta gyakorlatilag megegyezik az amerikai palacsinta tésztájával, így nyugodtan süthetünk belőle azt is.

Amivel mindig nyerhetünk: klasszikus és megújult répatorta

A répatorta már évek óta nálunk is kedvelt (húsvéti) desszert, ami egyrészt nagyon könnyen összeállítható, gyakorlatilag egy egyszerű kevert, bögrés tészta, amit reszelt répával, mazsolával, kandírozott vagy aszalt gyümölccsel és magokkal szokás megbolondítani. Készülhet vajas változatban, de vegán módon is, díszíthetjük marcipánnal, mascarponés krémmel vagy éppen cukorglazúrral. Készülhet muffinformában is, így könnyen szállítható, vihetjük magunkkal egy tavaszi kirándulásra is.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több húsvét erre:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek