Tündértorták kezdőknek

Mindannyian voltunk egyszer kezdők a konyhában – és ha már a hátunk mögött is hagytuk ezt az időszakot, néha jól esik egy-egy 15 perces sütivel előrukkolni. Főleg, ha az eredmény profi!

Muffin vagy nem muffin?

A cupcake közeli rokonságban áll sokak kedvencével a muffinnal. Olyannyira, hogy sokan össze is keverik őket, pedig a kettő között lényeges különbségek vannak! Mindkettő az angolszász konyhából indult hódító útjára, és természetesen Amerikában futottak be először szédítő karriert. Míg azonban a muffin egyfajta kevert tészta, amit dúsíthatunk csokival, magvakkal, aszalt gyümölcsökkel vagy zöldségekkel, addig a cupcake nem más, mint egy miniatűr torta, ami elképzelhetetlen egy habos korona nélkül. Valószínűleg ezért van, hogy a pórias cupcake (vagyis csészés torta) megnevezés helyett sokan a fairy cake, vagyis tündértorta néven emlegetik.

Muffinmánia: te se maradj ki! >>

Még több muffin itt >>

A korona a lényeg!

Ami két típusú is lehet: cukormáz vagy krém. Ezek az alapok, ezek kedv szerint variálhatóak. A cukormáz is változatossá tehető, színezhető, akár mesterséges, akár természetes alapanyagokkal és tovább csinosítható cukorgyöngyökkel vagy csokiforgácsal. A krém gyakorlatilag bármilyen lehet: vajas alapú, krémsajtos vagy tejszínes, és akárcsak cukros társa, ez is színezhető és dekorálható. Mivel cukiságból soha nem lehet sok, ma már nem is szimpla muffinsütőben, hanem fele akkora cupcake formákban készítik az apró tündértortákat, hogy még kisebb és mág bájosabb legyen. Természetesen ez ne tartson vissza minket attól, hogy ha kedvünk van egy egyszerű sütiből csinos partidarabokat gyártani, akkor azt muffinsütőbe tegyük.

Készítsd el velünk a cupcake-et >>

Amerika kedvencei >>

A rovat korábbi cikkei itt >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?