Tündértorták kezdőknek

Mindannyian voltunk egyszer kezdők a konyhában – és ha már a hátunk mögött is hagytuk ezt az időszakot, néha jól esik egy-egy 15 perces sütivel előrukkolni. Főleg, ha az eredmény profi!

Muffin vagy nem muffin?

A cupcake közeli rokonságban áll sokak kedvencével a muffinnal. Olyannyira, hogy sokan össze is keverik őket, pedig a kettő között lényeges különbségek vannak! Mindkettő az angolszász konyhából indult hódító útjára, és természetesen Amerikában futottak be először szédítő karriert. Míg azonban a muffin egyfajta kevert tészta, amit dúsíthatunk csokival, magvakkal, aszalt gyümölcsökkel vagy zöldségekkel, addig a cupcake nem más, mint egy miniatűr torta, ami elképzelhetetlen egy habos korona nélkül. Valószínűleg ezért van, hogy a pórias cupcake (vagyis csészés torta) megnevezés helyett sokan a fairy cake, vagyis tündértorta néven emlegetik.

Muffinmánia: te se maradj ki! >>

Még több muffin itt >>

A korona a lényeg!

Ami két típusú is lehet: cukormáz vagy krém. Ezek az alapok, ezek kedv szerint variálhatóak. A cukormáz is változatossá tehető, színezhető, akár mesterséges, akár természetes alapanyagokkal és tovább csinosítható cukorgyöngyökkel vagy csokiforgácsal. A krém gyakorlatilag bármilyen lehet: vajas alapú, krémsajtos vagy tejszínes, és akárcsak cukros társa, ez is színezhető és dekorálható. Mivel cukiságból soha nem lehet sok, ma már nem is szimpla muffinsütőben, hanem fele akkora cupcake formákban készítik az apró tündértortákat, hogy még kisebb és mág bájosabb legyen. Természetesen ez ne tartson vissza minket attól, hogy ha kedvünk van egy egyszerű sütiből csinos partidarabokat gyártani, akkor azt muffinsütőbe tegyük.

Készítsd el velünk a cupcake-et >>

Amerika kedvencei >>

A rovat korábbi cikkei itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Vegán ünnepi menü

Legyen az idei karácsony fénypontja egy vegán ünnepi menü! Ugyan nem hagyományos, nem tradicionális, mégis tömve van jobbnál jobb, ízes fogásokkal.

Nosalty

További cikkek

Régi házi sütemények karácsonyra

Méteres sütemény, zserbó, flódni vagy porcukorban forgó hókifli. Ki ne ismerné ezeket a régi, házi süteményeket, melyek a karácsonyi süteményes tálca sztárjai?