Csokikrémes és krémsajtos cupcake recept

1 adag
1010
kcal
Csokikrémes és krémsajtos cupcake
Csokikrémes és krémsajtos cupcake
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cupcake, vagyis amerikai bögrés süti. Jellemző, hogy amit nálunk csak úgy összedobunk, ha váratlan vendég érkezik, ők azt is telenyomják cukormázzal és órákig dekorálják. Merthogy ez a falatnyi kis csoda igazi amerikai darab: nem egy nagy durranás, csak piszkos jó a marketingje.

Első randink egy tavaly nyári ámerikai céges bulin történt. A főnök 70. születésnapja alkalmából két hatalmas doboz érkezett a lelkes dolgozóknak - jutalmul, azért, hogy Mr B. nyugdíjas éveit is gördülékennyé tesszük. Két hatalmas doboz, színes szagos, gyönyörű cupcake, alig vártam, hogy megkóstolhassam.Na...hét képzeljetek el, hogy egy mák nélküli bögrés mákosra valaki rányom egy olyan édes cukormázat, hogy még két hét múlva is érzed az ízét.

Első dicstelen találkozásounkat hadüzenetnek vettem, és elhatároztam, hogy na majd én! Vettem is hozzá hamarosan cupcake sütőformát (olyan, mint a muffin, csak fele akkora) és egy csilli-villi cupcake mindentudót. Egyszer neki is álltam tanulmányozni, de a legegyszerűbb krém receptje így kezdődik: egy csésze sajtkrém, egy csésze porcukor. Könyörgöm, ki tudja azt megenni?

Így aztán nem maradt más hátra, az utasításokat betartva, a cukormennyiséget nagyon lecsökkentve létrehoztam életem első sk cupcake-jét. Be kell valljam, nekem még ez is édes lett egy kicsit. És hát, sajnos nem győzött meg száz százalékosan: iszonyú jó buli díszíteni, meg dekorálni, de tulajdonképpen akkor sem más, mint egy falat sima kevert tészta egy adag sajt vagy csokirémmel.

Jó pont viszont, hogy elrontani lehetetlen, és iszonyú mutatós, így gyerekzsúrra, szülinapi összejöbetelre, esküvőre, babapartira tökéletes megoldás!

hozzávalók / 8 adag

A sima alaptésztához

A kakaós alaptésztához

A sajtkrémhez

A kakaós krémhez

A díszítéshez ízlés szerint

ajánlat

Nekem egy adag tészából 22 cupcake lett, ez a mennyiség 11 muffint jelent. Ha buliba visszük, a vajas krémmel óvatosan - ha megolvad, minden gusztaságát elveszíti. Ha muffinformában sütjük, számoljunk vele, hogy a sütési idő pár perccel megnőhet.

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: Halloween, buli receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokis amerikai süti, krémsajtos cupcake amerikai módra
Szólj hozzá!

elkészítés

 

  1. A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával, meg egy csipetnyi sóval egy tálba tesszük.
  2. Egy másik tálban a cukorhoz ütjük a tojást és a tojássárgát.
  3. Habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olajat (nyugodtan használhatunk napraforgó olajat is) és a tejfölt, és addig keverjük, amíg homogénné nem válik.
  4. Összeöntjük a két masszát, és kézi habverővel jól összedolgozzuk.
  5. Papírkapszlikkal bélelt formába tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
  6. Amíg sül, elkészítjük a krémeket: a puha vajba  a kézi habverővel beledolgozzuk a kakaót, a rumot és a porcukrot. A sajtkrémet ugyancsak kikeverjük a porcukorral. Habzsákba töltjük, és felhasználásig hűtőbe tesszük.
  7. Ha a süti kész, kivesszük a sütőből, 5 percig állni hagyjuk, majd kapszlistúl tálcára rendezzük.
  8. Ha kicsit hűltek, a habzsákból rájuk nyomjuk a krémet, és tetszés szerint dekoráljuk őket.
  9. Azonnal fogyasztjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 40 327
elküldve: 16
receptkönyben: 599
elkészítve: 9/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
289 recept

Hozzászólások (12)

KicsiLizi27
KicsiLizi27v, 2013-12-29 17:17

Kedves Dacota! A kukoricaolaj helyettesíthető napraforgó olajjal? És rum helyett jó a rumaroma is? Abból mennyi kell? És ha a kakaós krémet is krémsajtosra akarom, akkor mit változtassak? Nem akarok vajkrémes cupcake-t csinálni. Köszi

KicsiLizi27
KicsiLizi27k, 2013-12-31 17:11

Ez a recept nekem borzalmas élmény!!! Az egesz teszta tocsog az olajban, bar utolag belegondolva a majdnem ugyanannyi olaj mint liszt aranyra oda sem figyeltem... Millioszor sutottem mar muffint, cupcake-t, most szilveszterre szerettem volna meglepnia csaladom es a baratainkat valami kulonlegessel, de akkora kudarc lett belole, hogy el sem hiszem. A krem rendben van, de a tesztat soha tobbet nem probalom ki...bar lehet en nem vagyok eleg amerikai, hogy tocsogo olajban levo dolgokat egyek meg, vagy tul bena vagyok, de ez most egyszeruen nem jott be :'(

carie28
carie28v, 2014-05-11 20:17

Sajnos egyet kell értenem... Katasztrófa a köbön. Tényleg ennyi olaj kell bele?? És én csak a felét tettem,de így is ehetetlen lett, a kukában kötött ki. :(

Szabrietta
Szabriettav, 2014-01-05 12:06

Egyet értek sajnos :( Olyan, mintha bundás kenyérbe haraptam volna. Én is vendégeknek szerettem volna elkészíteni, szerencsére még van időm összedobni valami mást... :(

yolika
yolikap, 2012-09-21 14:57

Hmmm ..mentettem is, köszönöm! Dacota, te mindig olyan szép dolgokat kreálsz! Le a kalappal előtted! :))
Üdv
Yolika

Dacota
Dacotap, 2012-09-21 15:55

Köszönöm! :)
Remélem ízleni fog.
Szép hétvégét!
Üdvözlettel,
Nóra

Legfrissebb cikkek

Ne tökölj a pisztáciával!
Ne tökölj a pisztáciával!
Valószínűleg egész életedben rosszul pucoltad a pisztáciát. Nézd meg, hogyan csináld sérülések nélkül, és garantáltan boldog leszel!
A hét szakácsa: Redy
A hét szakácsa: Redy
Eheti kiemelt szakácsunk, Redy, alias Edit nagymamájától leste el a főzés csínját-bínját. Nem volt nehéz dolga, hiszen mentora egy egész Duna-parti üdülőnek főzött akkoriban.
8 vacsoraötlet maradék csirkéből
8 vacsoraötlet maradék csirkéből
Vasárnap csirkét sütöttem a családnak, és sajnos nem fogyott el maradéktalanul. Gondolom ismerős a történet, ezért megosztok veletek egy két maradékmentő ötletet.
Avokádót csak sósan! Vagy édesen?
Avokádót csak sósan! Vagy édesen?
Ha azt mondjuk, avokádó, mi jut eszedbe először? Persze, hogy a guacamole! A fűszeres, sós mártogatós. Itt az ideje, hogy felfedezd az avokádó édes oldalát is! (x)
1010