Krémsajt

Leírás

Édeskés, puha, lágy ízű, fehér sajt, hivatalosan minimum 33%-os zsírtartalommal, maximum 55%-os víztartalommal és 4.4-4.9-es pH-értékkel. Nem esik át természetes érlelésen, frissen fogyasztják. Francia források már 1651-ben említést tesznek a krémsajtról. Angliában 1754-ben jelent meg először. Az USÁ-ban elsőként a Kraft Foods cég alkalmazottja, William Lawrence állította elő 1872-ben, amikor francia Neufchatel sajtot próbált készíteni, de nem sikerült a dolog. 1880-ban az új tejtermék megkapta a Philadelphia márkanevet - akkoriban ezt a várost tartották a minőségi élelmiszerek otthonának. Normandiábam már 1850 óta készítenek hasonló eljárással sajtot, de a petit suisse zsírosabb a Philadelphiánál. A krémsajt felhasználása igen széles skálán mozog. Sokféle sós ételhez használható (mártogatáshoz, kenéshez, de főzött fogásokhoz is), de a híres New York-i sajttortának, és különféle variációinak is ez a legfőbb alapanyaga. Sütésnél néha vaj pótlására is használják, magas zsírtartalma miatt.

Krémsajt
250
Kalória
5g
Fehérje
3g
Szénhidrát
23g
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Krémsajt

fehérjetartalom

5 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

3 g

víztartalom

0 g

gramm krémsajt?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

5 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

1123 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...