A töltött zöldségek mellett nagyon kedvelem a rakott zöldségeket is. Ha húsréteget is tervezünk bele, máris kész a teljes értékű ebédünk vagy vacsoránk. Kilóink lefaragása érdekében a zöldség rétegek lehetnek bátran vastagok, azonban a besamel mártással bánjunk óvatosan, ha lehet, hagyjuk is el. Tejföl helyett válasszunk görög vagy natúr joghurtot, húsfélék közül a sovány húsrészeket (kérjük meg a hentest, hogy az általunk kiválasztott húsdarabot darálja le.) Ételeink változatosabbá tétele érdekében kísérletezzünk bátran a különböző ízesítésű mártásokkal, használjunk sokféle friss fűszernövényt.
Épp szezonban vannak a rakott ételek alapjául szolgáló alacsony energiatartalmú zöldségek, mint például a patisszon, a cukkini, a padlizsán, a zsenge tök, a karfiol, a brokkoli, a zöldbab, a káposzta és a kelkáposzta. Kiválogattam nektek most 7 db, adagonként kevesebb, mint 500 kcal energia-, és kevesebb, mint 50 g szénhidráttartalmú ebédnek való ételt. Tervezzétek be őket a jövő heti menübe!
(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidráttartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)
-
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségközepesMég több rakott zöldség344Kalória27.6gFehérje23gSzénhidrát14.7gZsír -
adagIdőpKöltségköltségesNehézségkönnyűMég több rakott zöldség418Kalória39gFehérje24.5gSzénhidrát19.4gZsír -
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségközepesMég több rakott zöldség421Kalória30.6gFehérje17.9gSzénhidrát25.8gZsír -
adagIdőpKöltségolcsóNehézségközepesMég több rakott zöldség459Kalória39.3gFehérje32.9gSzénhidrát21gZsír -
adagIdőpKöltségolcsóNehézségközepesMég több muszaka475Kalória29.5gFehérje33.1gSzénhidrát24.5gZsír -
-
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több rakott zöldség354Kalória28.4gFehérje36.3gSzénhidrát11.4gZsír -
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több rakott zöldség404Kalória25.7gFehérje39.9gSzénhidrát18gZsír