Top 11 csodás bulgursaláta

Próbáltátok már a bulgurt? Még nem? Pedig érdemes! Lehet rizshelyettesítő, de csodás salátákat is össze lehet dobni belőle! Erre adok most néhány ötletet!

A bulgur a közel-keleti-, keleti konyha jellemző alapanyaga. Gabonaféle, gyakorlatilag tört búza, ennek megfelelően a gabonafélék energia- és tápanyagtartalom-jellemzői igazak rá is. 10 dkg bulgur 342 kcal, 12 g fehérje, 1,5 g zsír és 76 g szénhidrát. Általában durumbúzából készítik, ennek megfelelően szénhidráttartalmának felszívódása lassabb, glikémiásindexe alacsonyabb pl. a fehér rizs értékénél.

Egészség-, bio- és közel-keleti boltokban biztosan kapható, de egyre gyakrabban fellelhető a szuper- és hipermarketek polcain is. Elkészítése a rizséhez hasonló, kétszeres vízben kell főzni. Felhasználható köretként, de legcsodálatosabb szerintem salátaként - sok színes friss zöldséggel, zöldfűszerekkel, sajtfélékkel.

Receptjeink közöl kiválogattam most nektek 11 db bulgurral készült saláta receptjét, próbáljátok ki őket!

Olvastad már?

Durumbúza - ez kell nekem!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...