Töltsd meg a paprikát!

Végre itt a töltenivaló paprikák szezonja, de legalábbis pár héten belül biztosan roskadoznak majd a pultok tőlük - mi más is készülhetne belőle, mint töltött paprika?

Minél nagyobbakat érdemes persze válogatni a paprikákból a zöldségesnél, bár van olyan, aki kifejezetten szereti a kisebb példányokat szerintem ezekkel sokkal hosszabb és macerásabb a munkafolyamat. Megtisztításuk abban merül ki, hogy természetesen alaposan megmossuk őket folyó vízben, majd egy éles késsel, határozott mozdulattal körbevágjuk a csumájuknál úgy, hogy a magházat is kiemeljük, eltávolítsuk. A töltelék összeállítása ezután következhet, és persze ezerféle receptje létezik a tökéletesnek: nincs konszenzus azt illetően, hogy milyen húsból tökéletes, de az eredeti leírás tudomásunk szerint a darált sertéshúst preferálta.

A reform életmód jegyében sokan pulykával töltik, ez teljesen az egyéni ízlésünkre van bízva. Fűszerpaprikával, fokhagymával, sóval és rizzsel kell megfőznünk a klasszikust, illetve beletölteni a megtisztított paprikákba. Keressünk olyan paprikákat, melyek nem túl vastag húsúak. Gondolkodjunk nagy fazékban, mert csak abban férnek majd el. Öntsük fel sűrű paradicsomlével a fazekat: persze a legjobb ebből is a házi, de ehhez nem olyan egyszerű hozzájutni.

Még több töltött paprika receptje >>

Viszont ha tavaly előrelátóak voltunk és tettünk el paradicsomlevet, akkor most itt az ideje, hogy felhasználjuk. 2/31/3 arányban hígíthatjuk vízzel, természetesen a víz legyen kevesebb. A végén a lisztes habarást nem szabad elfelejteni, ettől ugye némileg sűrűbb lesz a töltött paprikánk állaga. A paradicsom nagyon jól viseli maga mellett a zeller karakteres ízét, így nem hagynánk ki pár zellerszárat sem a jóból. Mellé főtt krumplikockákat kínáljunk így az igazi, klasszikus tálalási mód!

A Dobd össze! korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk