Töltsd meg a paprikát!

Végre itt a töltenivaló paprikák szezonja, de legalábbis pár héten belül biztosan roskadoznak majd a pultok tőlük - mi más is készülhetne belőle, mint töltött paprika?

Minél nagyobbakat érdemes persze válogatni a paprikákból a zöldségesnél, bár van olyan, aki kifejezetten szereti a kisebb példányokat szerintem ezekkel sokkal hosszabb és macerásabb a munkafolyamat. Megtisztításuk abban merül ki, hogy természetesen alaposan megmossuk őket folyó vízben, majd egy éles késsel, határozott mozdulattal körbevágjuk a csumájuknál úgy, hogy a magházat is kiemeljük, eltávolítsuk. A töltelék összeállítása ezután következhet, és persze ezerféle receptje létezik a tökéletesnek: nincs konszenzus azt illetően, hogy milyen húsból tökéletes, de az eredeti leírás tudomásunk szerint a darált sertéshúst preferálta.

A reform életmód jegyében sokan pulykával töltik, ez teljesen az egyéni ízlésünkre van bízva. Fűszerpaprikával, fokhagymával, sóval és rizzsel kell megfőznünk a klasszikust, illetve beletölteni a megtisztított paprikákba. Keressünk olyan paprikákat, melyek nem túl vastag húsúak. Gondolkodjunk nagy fazékban, mert csak abban férnek majd el. Öntsük fel sűrű paradicsomlével a fazekat: persze a legjobb ebből is a házi, de ehhez nem olyan egyszerű hozzájutni.

Még több töltött paprika receptje >>

Viszont ha tavaly előrelátóak voltunk és tettünk el paradicsomlevet, akkor most itt az ideje, hogy felhasználjuk. 2/31/3 arányban hígíthatjuk vízzel, természetesen a víz legyen kevesebb. A végén a lisztes habarást nem szabad elfelejteni, ettől ugye némileg sűrűbb lesz a töltött paprikánk állaga. A paradicsom nagyon jól viseli maga mellett a zeller karakteres ízét, így nem hagynánk ki pár zellerszárat sem a jóból. Mellé főtt krumplikockákat kínáljunk így az igazi, klasszikus tálalási mód!

A Dobd össze! korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...