Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött paprika Cintiától

Töltött paprika Cintiától
Töltött paprika Cintiától
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A töltelék receptjét az interneten találtam. Ennél ne spóroljunk a fűszerekkel! A mártás elkészítését, pedig egy ismerős árulta el nekem. Nyáron lehet paradicsomból készíteni, de most (januárban) paradicsomléből is isteni. :)

hozzávalók / 4 adag

A töltelékhez

A paradicsommártáshoz

ajánlat

Még főtt krumplit is készíthetünk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, majd a húshoz adjuk.
  2. A rizst félig megfőzzük, és azt is a húshoz adjuk.
  3. A töltelék befejezéséhez egy tojást kikeverünk, hozzáadjuk a töltelékhez a só, bors, és a fűszerpaprika kíséretében. Majd alaposan elkeverjük a tölteléket.
  4. A paprikákat megtöltjük. A maradék töltelékből gombócokat formálunk.
  5. A paradicsomlevet feltesszük főni. Ízesítjük a hozzávalókkal, majd beletesszük a paprikákat. Ahogy fő kis vizet adunk hozzá. 
  6. A gombócokat külön edényben vízben főzzük meg, mert nem férnek a paradicsomlébe.
  7. Ha már megfőttek a töltött paprikáink (félbe vághatunk egyet, hogy megnézzük jó-e!?), kivesszük őket, és az olajból és a lisztből híg rántást készítünk, majd ezzel besűrítjük a paradicsomlevet. 
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 27 589
elküldve: 3
receptkönyvben: 126
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Petrőcz Cintia

Mióta szakács: 2011.05.21.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött paprika, paradicsomleves töltött paprika, fűszeres töltött paprika

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

578
darált sertéshús 500 g
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
zöldpaprika 4 db
tojás 1 db
rizs 125 g
fűszerpaprika 1 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
paradicsomlé 20 dl
fokhagyma 2 gerezd
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
cukor 1 ek
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek