hozzászólások (1)

leírás

Fűszerpaprikából vagy cseresznyepaprikából készül: a paprikát leszedik, magházát eltávolítják, megszárítják és megőrlik. Színe a rozsdabarnától az élénk pirosig változhat. Fajtái tekintetében a fűszerpaprika lehet csemege, édes-nemes, félédes, rózsa és erős. A magyar konyhából nem hiányozhat: pirospaprikával készül a legtöbb tradicionális magyar étel (gulyásleves, pörkölt, halászlé).

mikor vegyem

Bármikor. (A legjobb minőség érdekében érdemes közvetlenül a termelőtől beszerezni, a legtöbb, boltban árult pirospaprika sajnálatos módon nem éri el a kívánt minőséget.)

hogyan tároljam

Különösen ügyelni kell a tárolására, ugyanis könnyen elveszíti színét és aromáját. Légmentesen lezárva, kizárólag sötét, hűvös helyen tartsuk.

Fűszerpaprika alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (1)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        SLC
        SLC / SLC h, 2012-10-29 10:22

        A végeredmény a nemrég elvégzett fűszerpaprika teszten. Sajnos gyalázatos a Magyar felhozatal.

        1. Kiss András paprikája (Bezdán) (18-as minta)
        2. Rubin Szegedi (12-es)
        3. Pákay Mária, Paks (19-es)
        4. Kasnyánszki János, Jászberény (16-os)
        5. Martinkó István, Kiskőrös (1-es)
        6. Maspoma, Szlovákia (9-es)
        7. Hódiné, Szeged-Szentmihály (14-es)

        A többi minta kizárva.