Így tedd a tojásokat a hűtőbe, hogy minél tovább elálljanak

Az köztudomású, hogy a tojást érdemes a hűtőben tárolni, hogy az minél tovább elálljon, de létezik még egy trükk, amivel meghosszabbíthatod az élettartamát!

Hazaérsz a bevásárlásból, majd elkezded kipakolni a finomságokat. A tojásokat úgy, ahogy voltak, dobozostul beteszed a hűtőbe, hiszen mindenki tudja, hogy ez a tojások tárolásának helyes módja, ami elősegíti, hogy hosszabb ideig elálljanak. Azonban mindig lehet valami újat tanulni, és a TikToknak hála minden napra jut valamilyen konyhai trükk, ami megkönnyíti a mindennapokat, legyen szó a krumpli meghámozásáról, esetleg palacsinta- vagy tükörtojás sütéséről. És igen, a tojásokról is van még mit tanulnunk.

Ugyanis nem elég arra figyelni, hogy ne törjenek össze a tojások a hazaszállítás során, majd bekerüljenek a hűtőbe. A theshilohfarm nevű TikTok-felhasználó szerint az sem mindegy, hogy miként tárolod a tojásokat, egész pontosan, hogy melyik felük van fent, és melyik lent.

A TikTok- és Instagram-oldalt üzemelő Noah Young egyébként a képek alapján szakértője a csirkéknek és a tojásoknak, úgyhogy hiszünk neki ebben a kérdésben.

Young ugyanis azt mondja, hogy a tojások csúcsos, hegyes felének kell lefelé lennie, míg a tompábbnak fölfelé, mégpedig azért, mert itt van egy légbuborék, amiben a tojásba bejutó levegő és a baktériumok találhatóak. Azáltal, hogy ez az oldal kerül felülre, a levegőbuborék távol marad a tojássárgájától, ami sokkal könnyebben megfertőződik baktériummal, mint a nem épp baktériumbarát fehérje.

Ha nem vagy biztos benne, hogy jó-e még a tojásod, akkor ezzel a teszttel tudod ellenőrizni.


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt.

Címlapról ajánljuk

Retró húsvéti ételek

Egy jó sonkatekercs vagy töltött tojás, fasírt és répatorta? Nálunk többek között ezek jelentik a retró húsvéti ételeket. Nálatok? Nézzük, szerepelnek-e a listán kedvenceitek!

Nosalty

További cikkek

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!