Eggs Benedict, a Konyhafőnök kedvence

A Konyhafőnök előző évadának egyik kedvenc fogása az Eggs Benedict volt. Ismerjétek meg, ha idáig nem hallottatok róla. Sőt, egyéb elkészítési módját is bemutatjuk.

Tavaly szeptemberben volt egy nap, amikor nem győztük a kattintások számát nézni az oldalon. Mindenki az Eggs Benedict és a hollandi mártás receptjeit kereste. Gyorsan rájöttünk a turpisságra: előző este a Konyhafőnök adásában ezeket kellett elkészíteniük a versenyzőknek.

Ezeket olvastad már?

Eggs Benedict

Az amerikaiak egyik kedvenc reggeli fogása nem más, mint a buggyantott tojásos-sonkás szendvics. Receptjének létrejöttére többféle történet is létezik. Az egyik szerint 1894-ben Lamuel Benedek nyugalmazott bróker besétált a Waldorf hotelbe, ahol másnapossága enyhítésére vajas pirítóst rendelt szalonnával, buggyantott tojással és hollandi mártással. Oscar Tschirky-t, a főpincért annyira lenyűgözte ez az elgondolás, hogy két apró változtatással – sonkával és pirított English muffin-nal – azonnal étlapra íratta. Egy másik anekdota szerint Mr. és Mrs. Benedict az alsó Manhattani Delmonico's-nál ebédelt minden szombaton, ahol a pincér a muffin+sonka+tojás+hollandi mártás összeállítást javasolta annyi különbséggel, hogy szarvasgombaszórás is került a tetejére.

A buggyantott tojás elkészítésével meggyűlt a versenyzők baja. Hol darabokra esett a főzővízbe pottyantott tojás, hol túl kemény lett a sárgája. Ha ti tökéletes formájú és állagú tojást szeretnétek készíteni, ki kell választanotok a három alaptechnika közül, melyik áll a legközelebb hozzátok, melyikben vagytok ügyesek. Kattintsatok az alábbi linkre a hagyományos, a merőkanalas és az örvényes módszerekért.

Olvastad már?

A tökéletes buggyantott tojás titkát itt tudhatod meg!

Kedvcsinálónak nézzetek bele a Konyhafőnök előző évadának műsoraiba!

Címlapról ajánljuk

Sós sütemények karácsonyra

A sós sütemények különlegesebbé teszik az ünnepi menüt, kiváló alternatívát nyújtva az édességek mellett. Kényeztesd te is családodat saját készítésű sós ínyencségekkel ezen a karácsonyon!

Nosalty

További cikkek