Így lesz egy egyszerű alapanyag cseréjével fehérjedús nasi a tiramisu

Ha odafigyelsz, hogy mennyi fehérjét fogyasztasz, Napi Tippünkkel egy egyszerű alapanyagcserével felturbózhatod a tiramisud, hogy fehérjedús finomság legyen belőle!

Van, akinek a pizza, másnak a spagetti, megint másnak a mozzarella és az olívaolaj jelenti Olaszországot. De ha desszertről van szó, talán nincs olyan édesség, ami le tudná körözni a tiramisut. A melengető kakaóport, a merész kávét és a kényeztetően krémes mascarponét egyesítő tiramisu világszerte népszerű desszert, amit a közhiedelemmel ellentétben valójában nagyon könnyű elkészíteni. Nem kell semmilyen bonyolult technikát alkalmazni, nincs sütési idő, és személyre szabhatod az ízét, hiszen senki nem állít meg, hogy elkészítsd például sütőtökös vagy épp málnás változatban. Sőt, egyetlen egyszerű alapanyagcserével felturbózhatod, hogy magasabb fehérjetartalmú desszert legyen belőle: nem kell hozzá más, csak görög joghurt.

Tiramisu
Így lesz egy egyszerű alapanyagcserével fehérjedús nasi a tiramisu

Igen, jól olvastad. Mindössze annyit kell tenned, hogy a mascarponét vagy tejszínt (attól függően, milyen recept alapján dolgozol) krémes és lágy görög joghurttal helyettesíted, és máris egy fehérjében gazdag csemegét kapsz.

Ráadásul a görög joghurt nemcsak magas fehérjetartalmú, hiszen egy 200 grammos adagban átlagosan 20 gramm fehérje van, hanem bélbarát probiotikumokban is gazdag.

Jó forrása a B12-vitaminnak, valamint a szelénnek, kalciumnak, foszfornak és cinknek is. Ezzel az egyszerű cserével egy tápanyagokban gazdag desszertet készíthetsz.

Sütőtökös tiramisu

A tiramisu Olaszország egyik legegyszerűbb és legfinomabb desszertje. Sűrű, gazdag mascarponés krém piskótadarabokkal rétegezve, és rumos fekete kávéval megspékelve - nincs mit ...

Matchamisu, a zöldteás tiramisu

Imádjuk a tiramisut és a matchát is, így muszáj volt elkészítenünk ezt a csodás színű fúziós desszertet, aminek minden elemébe került a zöldteából. Először egy lágy és puha ...

Könnyed málnás tiramisu

A tiramisu könnyedén variálható és kiegészíthető bármilyen további ízzel. Legyen szó gyümölcsről vagy magról, a babapiskóta és a mascarpone kombinációja bármelyiket elbírja maga ...

Hogyan csempészd bele a görög joghurtot a tiramisuba?

A cseréhez keverd össze a mascarponét görög joghurttal (225 gramm mascarponéhoz két csésze görög joghurtot adj). Néhány kanál méz és némi vaníliakivonat segít megédesíteni a joghurtot. A hagyományosabb receptek nem tartalmaznak tejszínt, csak mascarponét. Ha ilyen receptet követsz, cseréld ki a mascarpone felét görög joghurtra.

Keverd össze a hozzávalókat, és amikor egy sima krémet kapsz, tedd félre, és kezd el elrendezni a babapiskóta rétegeket.

Gyorsan mártogasd a babapiskótákat a kávéba, és fektesd laposan egy legalább öt centiméter magas tál aljára. Ne áztasd túl sokáig a babapiskótákat a kávéban, különben szétesnek. Amikor ezzel megvagy, kanalazd rájuk a mascarponés joghurtkeveréket, és egy spatulával simítsd el. Tedd át a tálat a hűtőbe, hogy legalább hat órán át dermedjen a tiramisu, tálalás előtt pedig szórd meg a tetejét kakaóporral, hogy felkerüljön a pont az i-re, és kész.

Ez a fehérjében gazdag tiramisu akár hét napig is eláll a hűtőben, és másnap még finomabb lesz - ha tudsz ennyit várni.

Forrásunk volt.


További hasznos konyhai tippek várnak itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Krumplifőzelék csirkefasírttal

Hát nekem a férjuram, soha nem volt oda a krumplifőzelékért....de mikor csinálok magamnak, mindig fogyasztott belőle. Most ott tartunk, hogy már ő kéri, hogy főzzek neki, hisz annyira ...

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A rostban gazdag ital, mely 50 felett aranyat ér

50 év felett az emésztőrendszer érzékenyebbé válhat, és a túlzott rostbevitel puffadást, görcsöket vagy akár felszívódási problémákat is okozhat. Szerencsére van egy finom ital, mellyel elkerülhetjük ezt a problémát, miközben megfelelő mennyiségű rostot viszünk be.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...