Tejberizst reggelire!

Tejberizst enni nem csak önmagában lehet! Adunk pár hasznos ötletet arra vonatkozóan, hogyan dobhatod föl gyorsan és egyszerűen ezt a reggelit!

A tejberizzsel kapcsolatom már kicsiként is szorosnak volt mondható – bár grízes kihívója sokszor lenyomta a vacsoráknál. Azóta viszont rájöttem, hogy a tejberizs százszor izgalmasabb a tejbegríznél, nyáron pedig különösen értékelem, ha friss gyümölcsöket beleaprítva, csepp igazi vaníliával, jól behűtve falatozhatok belőle – gyakorlatilag bármikor.

Nagy titkok nincsenek, ha egyszer sikerült a rizsfőzés nem is annyira művészi folyamatát elsajátítanunk, onnantól kezdve nyert ügyünk van – a tejet magába szívó kis szemek némi édesítést elbírnak és az igazi vaníliát szintén. Amúgy tényleg meg lehet különböztetni, ha az ember vaníliaaromát vagy valódi vaníliarudat, őrleményt használt, igaz, ez utóbbiak valamivel drágábbak, viszont nem kell belőlük sok, tovább kitartanak.

Meg is lehet sütni a felfőzött rizses, tejes kását és muffinformákba tölthetőek – a sütőben szépen, pillanatok alatt elkészülnek és nagyon mutatósak a kis papírkosárkákban. A tejberizs állaga mennyein krémes lesz, ha tejszínnel dúsítjuk a kész rizses kását, majd ebbe pakoljuk bele az ízlés szerint kiválasztott gyümölcsöket: többször utaltam rá, hogy nálam a piros gyümölcsök júniusban tarolnak, málna, ribizli, eper nélkül nem tudom elképzelni a nyár elejét. Csak a legeslegvégén dobálom bele a tejberizsbe a gyümölcsöt, amikor már biztosan kihűlt a kása: így nem veszítenek vitamintartalmukból a piros szemek.

Még több tejberizs receptje >>

A szilárdabb verziókhoz csak annyi kell, hogy kihűlés után egy kanál liszttel dúsítsunk a masszán, amit aztán tűzálló tálban aranybarnára süthetünk, így kapva szeletelhető, lényegében tortaszerű desszertet. Van, aki az egészség jegyében, barna rizzsel készíti el, ez persze ízlés dolga. A reggeli koronázatlan királya a tejberizs, kevés variálással pedig hűs, nyári desszertnek sem utolsó, főleg azért, mert kinek van kedve a forró sütő körül forgolódni egész délelőtt?

Gyümölcsrizses receptekért ide kattints! >>

A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Nosalty

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...