A királynő volt séfje elárulta a tökéletes sült bacon titkát

Az elismert séf, Jeff Baker, aki még II. Erzsébetnek is főzött, elárulta, hogyan lesz isteni a sült bacon.

A sült baconre nagyon nehéz nemet mondani, különösen akkor, ha jól készítik el. Általában reggeli mellé, hamburgerben, tésztára szórva, keményvonalas rajongóként pedig magában fogyasztjuk. Persze a sütést illetően lehet pár buktató, hiszen könnyű megégetni, illetve az is előfordulhat, hogy gumis marad a sült bacon állaga.

A királynőnek is főző séf elárulta a tökéletes sült bacon titkát

Szerencsére Jeff Baker, a Farmison & Co vezető fejlesztő séfje, aki régebben II. Erzsébet királynőnek is főzött, elárulta, hogyan lesz a bacon a legfinomabb.

A séf szerint abban rejlik a titok, hogy _nem_ lassan kell sütni, hiszen így nem lesz ropogós a bacon. Helyette a serpenyő legyen jó forró, amelyben szépen, gyorsan megsül a húsos-zsíros szelet.

Szerintem a bacon sütésének legjobb módja, ha közepes vagy magas hőfokon, kevés természetes zsiradékon mindkét oldalát egy-egy percig pirítjuk

– mondta a séf.

Ha betartjuk ezt a fontos szabályt, jó minőségű az alapanyag, és megfelelő a szeletek vastagsága, akkor a bacon széleinek szépen karamellizálódniuk kell, a kiolvadó zsír pedig isteni ízt eredményez.

Forrásunk volt.


Még több izgalmas konyhai trükk és módszer:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...