3 módszer: így lehet BACONT sütni a serpenyőben, a sütőben és a mikróban

Mindannyiunk kedvence, a sült bacon többféleképpen is elkészíthető. Minden attól függ, hogyan szeretitek, és mennyi időtök van rá!

Ropogós, de nem túl ropogós, húsos, de azért nem túl zsíros - mennyi mindennek kell megfelelnie a tökéletesen elkészített sültbaconnek! Ez az isteni szalonna reggelik, ebédek, vacsorák tökéletes kelléke, esszük magában, rátekerjük más húsokra, kínálunk mellé zöldséget - és ha már ilyen népszerű, akkor lássuk, hogyan lehet elkészíteni!

Tulajdonképpen mi a bacon?

Húsos szalonna a sertés hasából, hátából vagy oldalából. Kapható főzve vagy nyersen, füstölve, vékonyra szeletelve vagy egészben.

1. Serpenyőben– süljön az a rengeteg zsír!

Ha a legkézenfekvőbb módon, egy serpenyőben sütöd a szeleteket, akkor helyezz kis darab baconöket az edényedbe, végeredményképpen lágy textúrát kapsz majd.

Receptajánló:

Pakoljegy szelet bacont a serpenyődbe (legjobb az öntöttvas, de ha nincs, az sem nagy baj), és nagyon alacsony, majd közepes hőmérsékleten kezdd el sütni, tekintve, hogy sok zsírt akarsz belőle kinyerni, amihez idő kell. Időnként mozgasd meg a baconszeleteket, különösen azért, mert a serpenyőben nem egyenletesen éri a hő az ételt. Sütés után mehet papírtörlőre a kész bacon, a visszamaradt zsírt pedig öntsd át másik edénybe, és várd meg, amíg kihűl. A serpenyő megtisztításához jó ötlet vizet forralni, és a leragadt maradékokat egy spatulával lekaparni.

2. Sütőbenha sok embert vársz

Válaszd az előmelegített sütőt, ha sok emberre, vagy vastag baconszeleteket sütsz, esetleg a lehető legkevesebb macerával és pakolással szeretnéd megúszni az egészet. Mindenképp helyezz sütőrácsot az edénybe, amit majd a sütőbe tolsz. Egyesével, külön-külön helyezd le a baconöket, jó 180 fokon 25-30 percig is sütheted őket, minél tovább hagyod bent, annál ropogósabb lesz, ez a te (és a vendégek) ízlésére van bízva. Egy húsfogóval szépen tedd őket tányérra, és akárcsak a serpenyős sütésnél, most se feledkezz meg az isteni zsír összegyűjtéséről, a rács alatti edényből.

Receptajánló:

3. Mikróban– ha sietsz

Oké, oké, nem a legszofisztikáltabb módszer, de ha az ember nagyon éhes, siet, és mégsem akar gyorskaját enni, ez még mindig a jobbik megoldás. Néhány szelet bacon simán elkészül a mikróban, és hipp-hopp, már tálalhatod is!

Mikrózható tányérra helyezz 2-3 szelet bacont, tegyél alájuk és föléjük is papírtörlőt, négy szeletnél többet egyszerre viszont ne mikrózz! Ismételd ezt a műveletet addig, amíg el nem készülsz a vágyott mennyiséggel. Elegendő egy percig mikrózni egy-egy adagot - a vékonyabb szeleteknek kevesebb, a vastagabbaknak pedig picit több idő szükséges!

Mihez kezdj a megmaradt szalonnazsírral?

Hiszed vagy sem, sütikhez is tök jól passzol, akár a szükséges vajmennyiség felét is helyettesítheted vele, isteni lesz az eredmény. Ha ettől vonakodnál, házilag készült popcornhoz szuper ötlet, salátákhoz dresszingnek, és majonézgyártáshoz is!

Ezeket olvastad már?

via RD.com

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – gyors és olcsó(bb) fogások advent első hetére

Szép lassan beindul az év végi roham, de mi úgy döntöttünk, hogy az aktuális nemzetközi járványőrület bőven elég a lelkünknek, nem vagyunk hajlandóak ezen felül stresszelni – ha nem muszáj. Most, advent első hetén gyors, egyszerű és viszonylag olcsó fogásokkal segítjük a hajrát.

Nosalty

További cikkek