4 dolog, amire figyelj, hogy ne száradjon ki a csirkemelled

A csirkemell gyorsan elkészíthető, finom, és még kalóriaszegény is, így nem véletlen, hogy szívesen készítjük sütve, sütőben, roston. Egyetlen egy buktatója mégis van: könnyen kiszárad, ha nem tartunk be néhány szabályt. Jöjjön az omlós, szaftos csirkemell 4 titka.

A csirkemell egy fantasztikus alapanyag, amit szinte mindenki szeret, így igen népszerű. Bár elkészítése nem nagy ördöngösség, mégis könnyedén elrontható, ha nem figyelünk oda néhány dologra, ugyanis könnyen kiszáradhat a csirkemell, illetve kemény és rágós lehet. Szerencsére tényleg csak néhány szabályt kell betartani azért, hogy ne száradjon ki a csirkemell.

4 dolog, amire figyelj, hogy ne száradjon ki a csirkemelled

A csirkebőr érték!

Bár tudjuk, hogy a filézett csirkemellel sokkal kevesebb a dolog, mégis érdemes csontosat választani, hiszen azon gyakran a bőrt is rajta hagyják. Hogy miért is jó, ha van a csirkén egy plusz zsíros réteg?

A bőr megvédi a húst a kiszáradástól, vagy legalábbis csökkenti az esélyét annak, hogy túlzottan kemény legyen, mire a tányérra kerül. Persze nem muszáj megennünk a bőrt is, könnyedén lehúzhatjuk sütés után róla.

A filézett szeletek

Ha mindenképpen a filézett változatra szavaznál, akkor érdemes odafigyelned arra, hogy ne vágd papírvékonyra a szeleteket. Ha mégis így szereted, akkor sütés előtt forgasd bele őket egy kis lisztbe, ezzel ugyanis meggátolhatod, hogy nagyon gyorsan távozzon a húsból a víz.

Pácolj!

Egy jó olajos páccal is sokat segíthetsz a dolgon. Elég 3-4 órán át állni hagyni, és máris sokkal magabiztosabban vághatsz neki a sütésnek. Ha ebédre tervezel csirkemellet, reggel dobd bele a pácba, ha pedig vacsorára, akkor időzítsd ebéd utánra ezt a pár perces műveletet, a többi megy majd magától.

Magas hőfokon pirítsd!

Érdemes forró serpenyőben készíteni a csirkemellet, hiszen így kívül ropogós, belül pedig szaftos lesz. Nem félj attól, hogy belül nyers marad, hiszen így is képes átsülni, ha nem hagyod nagyon vastagra a szeleteket.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Még több izgalmas konyhai trükk és módszer:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...