Királyi ételt készítettünk spárgából, orgonából és fürjtojásból, elárultuk a tökéletes omlós csirkemell receptjét

Elárultuk, hogyan lesz igazán krémes a gombapaprikásod, elhoztuk a ráncos krumpli receptjét a Kanári-szigetekről, és csupán 6 hozzávalóból készítettünk mennyei sajttortát, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolnod.

  1. Leheletnyi orgona, fürjtojás és pisztácia – A tavaszi spárgasaláta, mely örök emlék marad
    1.

    Leheletnyi orgona, fürjtojás és pisztácia – A tavaszi spárgasaláta, mely örök emlék marad

    Ha a tavaszt ízekben lehetne meghatározni, az évszakot ennél jobban leíró ételt kerek e Földön nem találnánk. Harsogó spárga, snidling, fürjtojás és egy hihetetlenül különleges, mégis nagyon ízletes alapanyag, az orgona virága ad olyan ízélményt, amit örök életre megjegyzel, és amiért mostantól még jobban fogod várni a májusokat.

  2. Így lesz a legkrémesebb a gombapaprikás
    2.

    Így lesz a legkrémesebb a gombapaprikás

    Szépen megpirult gombaszeletek, ízgazdag, krémes szósz, friss tejföl és frissen aprított petrezselyem, nálunk így néz ki a legjobb gombapaprikás a nokedli mellett a tányéron.

  3. A kanári-szigeteki ráncos krumpli, amely dupla mártogatóssal megy mennybe
    3.

    A kanári-szigeteki ráncos krumpli, amely dupla mártogatóssal megy mennybe

    Akár egy klasszikus magyaros fogás neve is lehetne a ráncos krumpli, mégis egyenesen a Kanári-szigetekről érkezett asztalunkra: különleges sófűrdőt kapott, és két olyan ízbomba mártogatóst, hogy ezentúl le se kerülnek majd a repertoárodról!

  4. Sajttorta csupán 6 hozzávalóból? – Nézd meg legújabb TikTok-videónkat!
    4.

    Sajttorta csupán 6 hozzávalóból? – Nézd meg legújabb TikTok-videónkat!

    A sajttorta lehet egy bonyolult, gőzben sütött, toronymagas sütemény is, amit viszonylag könnyű elhibázni, és lehet egy végtelenül egyszerű, 6 hozzávalós, sütés nélküli édesség. Mi az utóbbit választjuk, és ti?

  5. Így készül (szerintünk) a tökéletes omlós és szaftos csirkemell
    5.

    Így készül (szerintünk) a tökéletes omlós és szaftos csirkemell

    Csirkemellet JÓL készíteni nem a legkönnyebb dolog a világon, hiszen seperc alatt kiszáradhat. Ha azonban követed a tanácsainkat, garantáltan nem fogsz csalódni, hiszen szuper omlós és szaftos lesz!

  6. Őrölt és egész fűszer – így váltsd át őket egyszerűen
    6.

    Őrölt és egész fűszer – így váltsd át őket egyszerűen

    Az egész fűszer tagadhatatlanul jobb, mint az őrölt, hiszen aromásabb, erősebb és hatékonyabb. A legtöbb recept mégis por formájában kéri az ízesítőket, ezért tanuljuk meg most átváltani őket.

  7. Tegyél savanyúságot a főételekbe (a székelykáposztán túl is)
    7.

    Tegyél savanyúságot a főételekbe (a székelykáposztán túl is)

    A savanyúság sokszor kíséri a főételeinket köretként, azonban olyan már ritkábban történik, hogy konkrétan belefőzzük az ételbe. Pedig nagyon sokat kihagyunk ezzel.

  8. A kelt tészta készítésének 4 fontos szabálya
    8.

    A kelt tészta készítésének 4 fontos szabálya

    A kelt tészta nagyon sok minden egyszerre: kellemes gyermekkori emlék, klasszikus megoldás vendégség esetére, és lássuk be, macerás, kényes konyhai szereplő. Nézzük most a tészta készítésének legfontosabb mozzanatait.

  9. Ez a spárgakrémleves kimondhatatlan nevű, de tökéletes francia változata
    9.

    Ez a spárgakrémleves kimondhatatlan nevű, de tökéletes francia változata

    Ezúttal a franciák egyik alfa és omega levese, vichyssoise készült a konyhánkban, melybe némi csavarral spárgát raktunk, hogy sokkal szezonálisabb, májusibb, üdébb legyen.

  10. Így néz ki a szlovén szomszédoknál a bejgli, a krumplifőzelék és az omlett
    10.

    Így néz ki a szlovén szomszédoknál a bejgli, a krumplifőzelék és az omlett

    A tőlünk délnyugatra fekvő Szlovénia egyre népszerűbb úticéllá vált az elmúlt években, mégpedig teljesen jogosan. A kis ország elképesztően sokszínű mind kulturális, mind természeti, mind gasztronómiai szempontból. Most ez utóbbit fogjuk megvizsgálni, három fogáson keresztül.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek