Ezt tedd a salátádba, ha nem eszel húst

Azért, hogy a salátánk laktató legyen, muszáj valamivel helyettesíteni a húst. Segítünk, hogy ne csak jól lakj vele, de minden egyes falatot élvezz!

A saláta a fogyókúrázók számára egy tökéletes jolly joker étel, ami gyorsan elkészíthető, alacsony a kalóritartalma, és ha megfelelően készítjük el, nagyon finom. Sokan azért, hogy tartalmas is legyen, és sokáig eltelítsen, valamilyen húst is tesznek bele, pedig más húsmentes alapanyaggal is dúsíthatjuk a salátánkat. Szóval, ha eddig csak ezért nem mertél belevágni a húsmentes étkezésbe, akkor most bebizonyítjuk, hogy ez nem a legmegfelelőbb kifogás.

Tofu

A szójatejből préselt fehér kockák állaga lehet krémesen puha vagy kemény is. A tofu szintén tele van fehérjével, így tökéletesen beilleszthető a diétába. Attól függően, hogy mennyire szilárd, több módon is elkészíthetjük: megsüthetjük kockákban, vagy megfőzhetjük.

Szejtán

A szejtán búzasikérből készül, ezért, ha a glutént is száműzted az életedből, akkor sajnos nem ajánlott. Mivel önmagában nem túl domináns, ezért érdemes más ízekkel párosítani. Szerencsére nagyon jól felszívja a fűszeres szószokat, így a legjobb, ha grillezve rakod a salátádba. Tökéletes diétás alapanyag, hiszen magas fehérjetartalma mellett kevés zsír van benne, és szénhidrátból sincsen benne túl sok.

Hüvelyesek

Bab, borsó, csicseriborsó, lencse: ezek az apró szemek elképesztően jó hatással vannak az emberi szervezetre, ráadásul fantasztikusan mutatnak a salátádban. Növényi fehérjében és vasban gazdagok, ezért érdemes őket heti rendszerességgel fogyasztani.

Főtt tojás

A tojás rendkívül tápláló alapanyag, hiszen tele van fehérjével, alacsony a szénhidráttartalma, és nagyon laktató. Szerencsére ez egy nagyon könnyen fellelhető alapanyag, ami rendkívül jól variálható, így a salátát is remekül kiegészíti.


Még több húsmentes tartalom:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!