A szimpla módszer, amitől aranybarna és ropogós lesz a sült padlizsánod

Kifogott rajtad a sült padlizsán? Nem benned van a hiba, ezzel az egyszerű módszerrel könnyedén elérheted a hőn áhított aranybarna és ropogós állagot!

A TikTokon rengeteg népszerű recept (paradicsomos feta és mézes epres feta khm) látott napvilágot már, és csak úgy ömlenek a jobbnál jobb konyhai trükkök és praktikák a platformról a krumplihámozástól a tükortojássütésig, most azonban a Twitterre került ki egy fontos emlékeztető arról, hogyan is kell tökéletes sült padlizsánt készíteni.

Az Amateur Gourmet gasztroblogger néven ismertté vált Adam Roberts osztotta meg egyik kedvenc trükkjét a padlizsán elkészítésével kapcsolatban, ami tényleg csak egy nagyon pici módosítást igényel ahhoz képest, ahogy eddig csináltad.

https://twitter.com/heyadamroberts/status/1406387933632897024?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1406387933632897024%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.thekitchn.com%2Fperfect-eggplant-oven-trick-23191733

Tavaly egy blogposztban is bemutatta a trükköt, amiben Nancy Silverton Mozza at Home című receptgyűjteményéből vett padlizsános lasagne-t készítette el. A tökéletes végeredmény érdekében azonban nem elég, hogy csak úgy beteszed a padlizsánt sülni a sütőbe. A könyv szerint ugyanis a sütő aljára kell tenni a padlizsánt, ezáltal a lehető legtöbb hő éri.

Ha nem is vágsz bele a vegetáriánus lasagne elkészítésének hosszadalmas folyamatába, a trükköt önmagában is tudod alkalmazni. Nagyjából 15-20 percet kell a 260 fokos sütőben sütni a padlizsánt, miközben időközben megforgatod a szeleteket, így végül nagyon sötétek és ropogósak lesznek.

Amikor kinyitod az ajtót, légy óvatos, mert sok gőz fog keletkezni sütés közben.  

Forrásunk volt


Konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Legújabb receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (főként argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurri szósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Egyszerű cukkinifőzelék

A cukkinit annyi mindenre használjuk a konyhában, ugyan miért ne főzhetnénk hát belőle főzeléket is? Az alábbi recept végletesen nyárias, ízeiben valahol a tökfőzelék felé tendál, ...

Trópusi mézes krémes

Egyszerűen imádjuk a mézes krémest, a kánikulaszezon kezdetével pedig úgy éreztük, ideje nyári köntösbe öltöztetni kedvencünket. A hagyományos, vajas darakrémet ezúttal kókuszosra ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiába a sok étkezési javaslat és diéta: ezért kellene úgy...

Naponta felüti a fejét egy újabb diéta, egy másfajta táplálkozási tanács, egy újabb innovatív dietetikai megközelítés, de hiába, mert az utóbbi években, évtizedekben egyre romló egészségi állapotban van a magyar ember. Lássuk, mit tudtak az ezredforduló előtt a táplálkozás terén!

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Habos meggyes 2.

A nagyapám nővére sütötte ezt a habos meggyest, amikor még nagyon kicsi voltam, de a recept nem maradt meg. A munkatársam anyósa viszont a múltkori céges névnapozásra ezt sütötte meg, ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...