A szimpla módszer, amitől aranybarna és ropogós lesz a sült padlizsánod

Kifogott rajtad a sült padlizsán? Nem benned van a hiba, ezzel az egyszerű módszerrel könnyedén elérheted a hőn áhított aranybarna és ropogós állagot!

A TikTokon rengeteg népszerű recept (paradicsomos feta és mézes epres feta khm) látott napvilágot már, és csak úgy ömlenek a jobbnál jobb konyhai trükkök és praktikák a platformról a krumplihámozástól a tükortojássütésig, most azonban a Twitterre került ki egy fontos emlékeztető arról, hogyan is kell tökéletes sült padlizsánt készíteni.

Az Amateur Gourmet gasztroblogger néven ismertté vált Adam Roberts osztotta meg egyik kedvenc trükkjét a padlizsán elkészítésével kapcsolatban, ami tényleg csak egy nagyon pici módosítást igényel ahhoz képest, ahogy eddig csináltad.

https://twitter.com/heyadamroberts/status/1406387933632897024?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1406387933632897024%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.thekitchn.com%2Fperfect-eggplant-oven-trick-23191733

Tavaly egy blogposztban is bemutatta a trükköt, amiben Nancy Silverton Mozza at Home című receptgyűjteményéből vett padlizsános lasagne-t készítette el. A tökéletes végeredmény érdekében azonban nem elég, hogy csak úgy beteszed a padlizsánt sülni a sütőbe. A könyv szerint ugyanis a sütő aljára kell tenni a padlizsánt, ezáltal a lehető legtöbb hő éri.

Ha nem is vágsz bele a vegetáriánus lasagne elkészítésének hosszadalmas folyamatába, a trükköt önmagában is tudod alkalmazni. Nagyjából 15-20 percet kell a 260 fokos sütőben sütni a padlizsánt, miközben időközben megforgatod a szeleteket, így végül nagyon sötétek és ropogósak lesznek.

Amikor kinyitod az ajtót, légy óvatos, mert sok gőz fog keletkezni sütés közben.  

Forrásunk volt


Konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek