Ha eddig szenvedtél a tökéletes tükörtojás elkészítésével, nézd meg ezt a videót!

A tükörtojás a világ legegyszerűbb tojásétele, viszont egy elemét nehéz tökéletesen kivitelezni. A sárgája gyakran szétfolyik, a TikTok azonban a segítségünkre siet egy zseniális trükkel.

A TikTok a gasztronómiai trükkök kifogyhatatlan tárháza, onnantól, hogy hogyan kell megfelelően használni a krumplihámozót egészen odáig, hogy miként lehet újra makulátlanul tiszta a paradicsomszósztól elszíneződött műanyag doboz, ez a közösségi platform szinte minden konyhai problémára tartogat valamilyen megoldást. A sorban a következő a tükörtojás elkészítésének pofonegyszerű és bombabiztos módja, ami sokak reggelét fogja megkönnyíteni.

Szóval, ott állsz a serpenyő felett, készítenéd a reggeli tükörtojást. Feltöröd a tojást, és a tartalmát a serpenyőre loccsantod, de a sárgája teljesen szétfolyik, így nem lesz olyan, amilyennek szereted. A TikTok azonban a segítségedre siet. Ne bíbelődj azzal, hogy előzetesen feltöröd a tojást, egyszerűen úgy ahogy van, héjastul dobd a serpenyőbe (de előtte mosd meg alaposan). A héj meg fog repedni és a tartalma kifolyik, de a sárgája érintetlen lesz.

Ha nem hiszed, nézd meg a saját szemeddel, hogy készül a tökéletes tükörtojás:

@davidparody1

YOU HAVE TO TRY THIS!!!! #foodhack #egghack

original sound - DavidParody

A lényeg, hogy a tojás nehezebbik fele legyen lefelé, és körülbelül 45 fokos szögben dobd le, hogy működjön a trükk. A módszer egyetlen hátránya, hogy a héja vélhetően apró darabokra törik majd, így lehet, hogy pár darabkát ki kell majd halásznod a forró serpenyőből vagy a reggeli tükörtojásodból.

@delishuk

We'll leave it up to you to decide whether it works or not... #foodhacks #egghack #friedeggchallenge

LATIN CUMBIA - Mat Dante

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Címlapról ajánljuk

További cikkek