padlizsán

5 ok, ami miatt nyers marad a padlizsán az ételekben

Mindegy, milyen ételt készítünk vele, a padlizsán lépten-nyomon kifoghat rajtunk a főzés során: nem könnyű úgy megsütni, hogy tökéletesen puha és szaftos legyen, mégse málljon teljesen szét. Az alábbi bakik például mind oda vezetnek, hogy a zöldség nyers marad – kerüljük el őket a Napi Tipp segítségével!

Lakos Benedek

Merülj el a nyári dolce vitában ezzel az olaszos töltött...

Besütött, töltött padlizsánt csinálni végtelenül egyszerű, ugyanakkor, ha ráérzünk a tökéletes technikára, rengetegszer fogjuk készíteni különféle töltelékekkel. Most egy villámgyors, letisztult ízvilágú olaszos verziót mutatunk, amit a padlizsán mellett a paradicsom és a mozzarella mindig tuti kombója dominál.

Rosanics Petra

Kréta, a görög éléskamra, ahol egész évben vidáman terem a...

Nincs is jobb érzés, mint nyaranta hazai (vagy még inkább házi) zöldségeket fogyasztani, a hideg telek miatt azonban szezonon kívül importárut kell vennünk, ha kedvenc paradicsomos, paprikás vagy uborkás ételeinket készítenénk el. A Mediterranean Combo jóvoltából pár héttel ezelőtt Krétára látogathattunk, ahol saját szemünkkel csodálhattuk meg az üvegházas termesztést, ami Európa jó részét látja el zöldséggel, szezonon kívül is.

Rosanics Petra

30 étel, amit szeptemberben muszáj elkészítened

A nyár vége után a szeptember egy szomorú váltásnak tűnhet, azonban rengeteg finom alapanyag, íz és étel rejtőzik az első őszi hónapban is. Főzzünk egész hónapban isteni szezonális fogásokat, élvezzük ki teljesen az új évszak kezdetét!

Nosalty

Tényleg csak fa késsel lehet vágni a padlizsánt?

Sokan megdöbbenek, amikor társaságban, közös főzéskor vagy valahol olvasva azzal szembesülnek, hogy a padlizsánt csakis fa késsel lehet felvágni, szeletelés és aprítás után pedig szigorúan jól be kell sózni, ellenkező esetben ehetetlenül keserű lesz a belőle készült étel. Valóban így lenne, vagy csak egy régi szokásról van szó?

Szekeres Dóra

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.