Reggelik, melyeket egy séf soha nem enne étteremben

Ha valakiben, egy séfben biztosan bízhatunk, ha arról van szó, mit éri meg és mit nem étteremben rendelni reggelire.

Az utóbbi időben hatalmas divat lett elmenni egy étterembe vagy reggeliző helyre, és ott elfogyasztani a nap első étkezését. Az insider.com-nak most egy séf, Lizzy Briskin árulta el, melyek azok a fogások, amelyeket sosem rendelne reggelire.

Avokádós pirítós

A séf szerint az avokádós pirítós kivétel nélkül mindig túl van árazva, így sokkal tanácsosabb otthon elkészíteni. Ezzel rengeteget spórolhatunk, ráadásul úgy variálhatjuk, ahogyan mi szeretnénk.  

Omlett

Lehet, hogy ez egy kicsit fura, de ha nem tudom, hogy a tojások pontosan hogy lettek elkészítve, nem rendelek omlettet reggelire. Nem mindenhol úgy csinálják, ahogy én szeretem, ezért azt javaslom, hogy ha speciális igényeid vannak, hagyd ki a tojásételeket, mert nem biztos, hogy a te értelmezésedben is ugyanazt jelenti a félig lágy, mint nekik

– tanácsolja Briskin.

Bagel

A valódi bagel egy igazi műalkotás Lizzy szerint, így csak olyan helyen hajlandó enni, ahol kifejezetten erre specializálódtak. Ezért az éttermekben általában vagy angol muffint vagy pirítóst választ.

Joghurt

A joghurt ugyanaz, mint az avokádós pirítós: otthon sokkal olcsóbban ki tudod hozni. Ráadásul, valljuk be, hogy ezt bárki el tudja készíteni. Ha már házon kívül reggelizel, próbálj ki valami merészebbet, különlegesebbet.

Palacsinta

A sima egyszerű palacsinta nem egy nagy etvasz, valljuk be. Ha teheted, és az étterem kínálatában szerepel, akkor válassz olyat, melyen több feltét is szerepel. Esetleg olyat, mely olyan alapanyagokkal van felturbózva, amiket nehéz lenne beszerezni.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?