Erről az italról mondj le, ha nem szeretnél pattanásokat

A pattanások igencsak el tudják rontani a kedvünket és a bőrünket, azonban ha lemondasz egy bizonyos italról, akkor csökkentheted kialakulásukat.

Ha mitesszeres vagy pattanásos az arcbőröd, akkor valószínűleg már rengeteg praktikát kipróbáltál, hogy elmulaszd őket, vagy meg tizedeld a számukat. A tudósok is sokat foglalkoznak a témával, és úgy tűnik, rábukkantak valamire, ami szerint egyetlen ital elhagyásával megakadályozhatod a pattanások kialakulását.

Erről az italról mondj le, ha nem szeretnél pattanásokat

A megfelelő táplálkozás nemcsak a közérzetedet, a súlyodat és az energiaszintedet befolyásolja, de a bőröd állapotára is hatással van. A wellandgood.com hivatásos dermatológus segítségével járta körül, hogyan befolyásolja arcod helyzetét a tejtermékek fogyasztása.

A tej és pattanások közötti kapcsolat régóta ismert, bár a pontos magyarázatot nem tudjuk

– mondja a wellandgood.com cikkében Rachel Nazarian, a New York-i Mount Sinai kórház bőrgyógyásza.

A szakértő példaként egy 2005-ben publikált tanulmányt említ, melyben azt vizsgálták, hogyan hat a nők bőrére a tejfogyasztás. A kutatók azt állapították meg, azok a nők, akik napi 1-2 pohár sovány tejet ittak, 44 százalékkal több pattanást észleltek magukon, mint azok, akik más tejtermékeket vettek magukhoz.

A tudósok ennek okára még nem jöttek rá, de az egyik teória szerint a tejben található hormonok okozzák a bőrön az elváltozásokat, bár még ez sem nyert egyértelmű bizonyítást.

Több oka is lehet, hogy a sovány tej pattanás okozhat

A sovány tejnél gyakrabban jelentkezik a probléma, mint a zsírosabb teljes tejeknél, tehát valószínűleg a feldolgozás módja is szerepet játszik

– tette hozzá Nazarian. Egy másik teória szerint a tejcukor vércukorszintre gyakorolt hatása okozhatja a bosszantó jelenséget, mely beindítja a faggyúmirigyek termelését is.

Bármi is álljon a dolog hátterében, a szakértő azt javasolja, hogy mielőtt megvonnád magadtól a tejet, mindenképpen konzultálj a bőrgyógyászoddal.


Cikkek, hogy szép és egészséges legyen a bőröd:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...