étterem

„Ez egy lakásétterem, de a színvonal a top éttermekhez húz”...

Szerda esti vacsorapartijaik során mondták először a barátaik, hogy nekik épp egy ilyen lakáséttermet kéne csinálniuk. Zaida és Igor, végigjárva a gasztronómia valamennyi lépcsőfokát, a legszínvonalasabb helyeken szerzett tapasztalatok birtokában, 2018 decemberében nyitották meg lakáséttermüket a Bihari János utcában. Kezdetekről, magyar és orosz konyháról, a skandináv siker titkáról beszélgettünk velük.

KormosLili

Lélegzetelállító helyen borozhatunk Budapesten: nyit a SALT étterem borbárja, a...

Finom borokat inni, és Budapest nevezetességeit a magasból csodálni? Igen, ez a két dolog most már egyszerre is lehetséges, mégpedig a SOLID-ban, a SALT étterem "kistestvérében". A kellemes hangulatú bár a Hotel Rum hetedik emeletén kapott helyet, ahol különleges borválaszték vár a vendégekre, akik a SALT séfje által összeállított menüből választhatnak társat az ital mellé.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Én elmentem a vásárba – ezért járok piacra bolt helyett

A bevásárlás 21. századi fogalmában a legfontosabb aspektus talán a sebesség: mindannyian szeretnénk gyorsan letudni az élelmiszerek beszerzését, minél kevesebb macerával. Ez leginkább a diszkontokban és a szupermarketekben megoldható, ahol seperc alatt lefuthatjuk a szükséges köröket. Miért van az, hogy én (és sokan mások) mégis a hosszabb és körülményesebb utat választjuk, és piacra járunk vásárolni? Rögtön elmesélem.

Lakos Benedek

További cikkek