8 igen idegesítő jelenség, amit egy étteremben átélhetsz
Nem akarunk senkit megsérteni, de összeszedtünk pár tipikus, közhelyesen idegesítő jelenséget, amit egy étteremben átélhetünk... Te miket szoktál tapasztalni?
NosaltyNem akarunk senkit megsérteni, de összeszedtünk pár tipikus, közhelyesen idegesítő jelenséget, amit egy étteremben átélhetünk... Te miket szoktál tapasztalni?
NosaltyFröccsen a citromlé, smaragdszín a petrus, aranylik az olíva. Harel Zakaim és csapata már a vacsorára készül elő. Mi pedig az Arany János utcai Goliban forgattunk, hogy megmutassuk, hova muszáj mostanában asztalt foglalni, ha nem akarsz lemaradni.
Pákozdi NóraA rendkívül nagylelkű, több milliós adomány miatt komoly konfliktus alakult ki az étterem dolgozói között.
NosaltyNyakig vagyunk a Veganuárban. Egy újfajta hagyományként az év első hónapjában sokan tesznek egy próbát a kizárólag növényi étrenddel, a kihívás lényege, hogy minden állati eredetű terméket kiiktassunk, a húsokon és halakon kívül a tojást, tejet, tejtermékeket is. Ha azonban vegyes a társaság, jól jöhetnek azok a helyek, ahol a vegánok is megalkuvások nélkül ehetnek húsevő barátaikkal.
NosaltyNem várt lendülettel nyílnak új helyek a fővárosban. Az alábbiakban ráadásul csak egy részüket vesszük sorra, ugyanis több izgalmas új helynek önálló cikket szentelünk. A december és január legfigyelemreméltóbb nyitásai következnek. Az összkép színes és izgalmas, lesz mit kipróbálni az elkövetkező időszakban!
NosaltyGermknödel, Dampfnudel, avagy a mennyei gőzgombóc. Egy igazi hüttefinomság, de nem csak két lecsúszás között, síruhában élvezhetjük a forró és puha édességet vaníliaszószban. Az eredeti recept szerint szilvalekváros ízesítésű, és mákszórással tálalják, de ma már többféle verziója dívik. Íme, 7 hazai megfejtés.
NosaltyRossz hírünk van azok számára, akik sok éttermezést és szállodázást terveztek idénre, ugyanis jelentős áremelkedésre számíthatunk.
NosaltyKihozta a pincér a megrendelt ételt, de sajnos csalódtál a fogásban? Szerencsére akad 4 olyan trükk, ami segítségével kulturált módon vissza tudod küldeni az ételt. Íme!
NosaltyTéli szezon, kinn hideg van, és sűrűsödnek a programok: céges és családi vacsorák, összejövetelek, ünnepi alkalmak, iszogatások. Vajon mennyit járnak a magyarok étterembe télen?
NosaltyAmióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!
NosaltyA kisgyerekes családoknak óriási plusz pont, ha egy vendéglátóhelyen gondolnak a kicsikre. Kedves gesztus a gyerekmenü, a papír és színes ceruza, és kisebb paradicsom, ha van játékokkal felszerelt gyereksarok és a kertben játszórész. 7 olyan budapesti éttermet ajánlunk, ahol remek konyhát visznek, és az ars poeticájuk része a család- és gyerekbarát vendéglátás.
NosaltyAz ebédmenü az egyik legjobb dolog, amivel egy étterem előrukkolhat. Megvillantani a konyha stílusát és a séf tudását, de olcsóbban és szolidabb adagokban, ami után visszatérhetünk a dolgos munkanapba. Legutóbb topéttermek ebédmenüit ajánlottuk, most pedig következzen 7 olyan hely, ahol kiváló ár-érték arányban lakhatunk jól ebédidőben.
Nosalty„Kis adagokat adunk, mi tapas étterem vagyunk, úgynevezett ’small plate’ rendszerben gondolkozunk.” Hoppá, ez az étterem más lesz, mint amit megszoktunk!
NosaltyA brunch-ok, azaz villásreggelik itthon is feléledt kultúrája az egyik legjobb dolog, ami az elmúlt évtizedben a hazai gasztronómiában történt. Egy kis luxus, baráti, családi kötelékek megerősítője, ráadásul a jó reggelizőhelyeken mindenki a saját szájíze, ízvilága, étrendje szerint válogathat az édességektől a tojásételeken át a sok komponensből összeállított „nagyreggelikig”. Bemutatjuk aktuális kedvenceinket.
NosaltyNemcsak finomak együtt, keverékük a szív- és érrendszer egyik legjobb természetes támogatója is lehet. A hibiszkusz és a rooibos hatásairól:
Németh OrsiA levelek összeérése nemcsak esztétikai kérdés: a zsúfolt elrendezés betegségekhez, kártevők megjelenéséhez és a növények legyengüléséhez is vezethet.
Németh OrsiKonyhai alapismereteinkhez biztosan hozzátartozik a tojásfőzés, viszont amennyire egyszerűnek tűnik, éppen annyira sok buktatót rejt magában, főleg akkor, ha nem mindegy számunkra, milyen állagú tojást eszünk. Mai Napi Tippünkben eláruljuk, hogyan készíthetsz főtt tojást forró víz nélkül!
NosaltyA magas koleszterinszintet nem a zsíros ételek okozzák, annak ellenére, hogy nagyon sokak fejében ez a tévhit él. Táplálkozási szakértő osztja meg gondolatait a magas koleszterinszint okairól.
Sokan automatikusan a szupermarketek polcainak mélyére nyúlnak, mert biztosra veszik, hogy ott frissebb, hosszabb szavatosságú árut találnak. Bár ez elsőre logikusnak tűnhet, a szokás több kellemetlenséget és rejtett következményt hordoz, mint gondolnánk.
Sokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...
Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...
A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...