4 étel, ami segít, hogy bőröd feszes és rugalmas maradjon

Bizony, vannak olyan ételek, amelyekkel késleltetheted a bőröregedés folyamatát. Mutatjuk, melyek ezek.

A ráncok megjelenése teljesen természetes folyamat, amit ugyan megakadályozni nem lehet, azonban késleltetni igen, ha odafigyelünk a bőrünkre. A rengeteg krém és egyéb termék mellett, az is nagyon fontos, hogy odafigyeljünk arra, milyen ételeket eszünk.

Megfelelő életmóddal, tudatos táplálkozással például sokat tehetünk azért, hogy bőrünk minél tovább feszes maradjon, továbbá azt is megakadályozhatjuk, hogy a kisebb-nagyobb ráncaink ne mélyüljenek el idő előtt. Jöjjön 4 étel, ami segít abban, hogy bőröd feszes és rugalmas maradjon még sokáig.

Ételek, amelyek jók a ráncok ellen

Olajos magvak

Az olajos magvakban, mint például a dió, a kesudió, a mogyoró vagy a mandula rengeteg a B-vitamin, továbbá a telítetlen zsírsavak, amik támogatják a kollagén termelődését a szervezetünkben. Ha teheted, minden nap egyél meg ezekből egy marékkal napközben.

Tojás

A tojás amellett, hogy tele van olyan hasznos tápanyagokkal, mint az A-, D- vagy az E-vitamin, kollagént is tartalmaz, ami sokáig megőrzi a bőröd feszességét. Emellett fontos azt is kiemelni, hogy alacsony a kalóriatartalma, így a diétánk alatt is kiváló alapanyag.

Citrusfélék

A C-vitamin nemcsak az immunrendszeredet támogatja, hanem a kollagén termelődését is. Éppen ezért érdemes C-vitaminban gazdag ételeket fogyasztani, mint például a grépfrút, a narancs vagy a lime. Készíts belőlük smoothie-t, turmixot vagy limonádét ebben a nagy melegben!

Fodroskel

A fodroskel tele van hasznos tápanyagokkal, amik már önmagában jó tesznek a bőrödnek. Mindemellett azonban tartalmaz omega-3 és omega-6 zsírsavakat, amik hozzájárulnak a bőr regenerálódásához.


Még több bőrápolás:

Forrásunk volt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek