A mangó lehet a ráncmentes élet titka?

Lehet, hogy a fiatalság forrása helyett a fiatalság mangófájáról kellene beszélnünk?

Úgy tűnik, szépségápolási szempontból a mangóval igazán óvatosan kell bánni: a Kaliforniai Egyetem friss kutatása szerint ha éppen eleget eszel belőle, lényegesen csökkenhet a ráncaid mennyisége, ha viszont túl sokat fogyasztasz, akkor romolhat a bőrminőséged.

A kutatás szerint azok az egyébként világos bőrű nők, akik minden héten négyszer megettek fél csészényi Ataulfo-mangót, két hónap elteltével 23 százalékkal láttak kevesebb ráncot magukon. Négy hónappal később ez az arány kicsit csökkent, de nem lényegesen: a nők legtöbbje 20 százalékkal látta ránctalanabbnak magát. A szakértők szerint ennek az lehet az oka, hogy az Ataulfo-mangók tele vannak béta-karotinnal és antioxidánsokkal, amelyek mindegyike hat a bőrminőségre is, mivel segít megküzdeni a sejtszintű sérülésekkel.

A túl sok sem jó

A kutatásból az is kiderült, hogy azok, akik nem fél, hanem egy teljes csészényi mangót ettek egy héten négyszer, ugyanígy két hónapon keresztül, már ráncosabbnak látták magukat, mint korábban. Ennek valószínűleg az az oka, hogy ennyi mangó már túl sok cukorbevitellel jár, ami pedig nem tesz túl jót a bőrnek.

Azt meg kell jegyezni, hogy a kutatás elég kevés résztvevővel készült: a szakértők mindössze 28, menopauzán túlesett, nagyon világos bőrű nőt vizsgáltak. Az eredmények nem szubjektívek: bár megkérdezték az alanyokat is, hogyan látják a bőrüket, a kutatók készítettek képeket nagy felbontású kamerával is róluk. A rendszer, amit ezután használtak, lehetővé tette, hogy ne csak vizualizálják a ráncokat, hanem meg is számolják őket. A Nutrients tudományos folyóiratban megjelent tanulmányból egyértelműen látszik, hogy a kamera által számszerűsített eredmények megegyeztek azzal, amit a résztvevők maguk is láttak: a rendszeres mangófogyasztás segített a ráncok enyhülésében, a túl sok viszont rosszabbá tette a helyzetet.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?