r
Nosalty Logó

Posírozott tojás

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Petra
Posírozott tojás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 138 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 277 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 23 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1825.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    1514 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    574.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 138 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3650.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    3028 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1148.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 277 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 23 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Két nagyobb lábasban vizet forralunk, az egyikbe sót, a másikba ecetet teszünk.
  2. A tojásokat külön-külön kis tálkákba felütjük, vigyázva, nehogy a sárgájuk megsérüljön.
  3. A forró ecetes vízbe engedjük a tojásokat egymás után: mindegyik fehérjét a vízbe eresztés után óvatosan a kívánt alakúra formázzuk. (Én ezt úgy oldottam meg, hogy fém desszertes karikát tartottam a vízbe, ebbe öntöttem a tojást, és ez így nagyjából biztosította a kör alakot.)
  4. Mérsékeljük a lángot, annyira, hogy éppen gyöngyözzön a víz és 3-5 percig posírozzuk a tojásokat.
  5. Utána szűrőkanállal átemeljük őket fél percre a forró, sós vízbe.
  6. Végül konyhai papírtörlőre szedjük a kész tojásokat, hogy felitassuk róluk a vizet.
  7. Azonnal fogyasztjuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 46558
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 12.

Ajánló

Részemről egy szelet kovászos kenyéren, kaviárral tálaltam.

Receptkategóriák

Szeretünk vasárnapokon tojást reggelizni, ma posírozva került az asztalra. Posírozáskor különösen fontos, hogy minél frissebb tojásokat használjunk. A mindentudó Szakácsok könyvében leírtakat követve készült.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Petra! Javaslat a posírozáshoz, hogy a tojást egy jó nagy szed?kanálba üsd bele, azt merítsd el a vízben, majd amikor már kicsapódott a fehérje (tehát már megtartja a formát), akkor emeld ki alóla a kanalat. Így tuti nem lesz am?ba.:)) Egyébként ahhoz, hogy lágy maradjon a sárgája, PONTOSAN másfél perc kell. 3-5 perc alatt megkeményedik, úgy már nem az igazi. nekem is megvan a Szakácsok könyve, de nem biztos, hogy mindig szentírás, amjit írnak.:) Bár magam is úgy olvasgatom nap mint nap, mintha kötelez? lenne.:)))

Törölt felhasználó

Sziasztok!Szeretnek egy masik megoldast javasolni a posirozashoz!Ha halkonzervet eszunk,ne dobjuk ki a konzervdobozt,hanem a masik oldalat is nyissuk fel,igy egy gyurut kapunk,amibe a tojasokat a posirozas soran bele tudjuk csusztatni.Nem kell igy a kanalat tartanunk,es tokeletes kor alaku lesz a tojasunk.Angliaban arulnak direkt erre a celra gyartott kutyuket,de mivel ez egyszerubb megoldas es penztarca kimelo is en igy keszitem es nagyon bevalt:))Nem labosban,hanem egy nagyobb,melyebb serpenyoben keszitem,arra figyelek,hogy a karikakat kicsit ellepje a viz,igy nem tudnak kimaszni nagyon a vizbol a tojasok fozes kozben.Soha nem lobogo vizbe teszem,hanem folyamatosan gyongyozobe.

Petra

Kedves Pinkberry, Köszönjük az ötletet! Üdv Petra

Petra

köszi, Juci, a kanalas verziót és a rövidebb id?t is ki fogom próbálni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek