Ráérős nyári (gyerek)reggelik

Nyáron talán kicsit lassabbak a reggelek, a gyerekekkel nem kell oviba, suliba rohanni, és akad idő a konyhában szöszölni. Top 5 reggeli nem csak gyerekeknek.

Nálunk az év többi szakában a szombat az a nap, amikor ráérős reggelit készítünk. Komótos ilyenkor az ebéd és a vacsora is, és megvan azoknak is a varázsa, de valamiért a szombat reggel mindent visz. Szabad sokáig meséken butulni az ágyban, újságot olvasni a reggeli kávéhoz, nem sietni sehová. Nyáron időnként megszaporodnak ezek a szombat reggelek egy héten belül, ezekre az esetekre következzék néhány marasztaló ötlet.

Gofri

A legesleg-reggeli. Minden friss gofrival induló nap ünnepnap. Van, aki puhán, van aki ropogósan szereti, ehetjük tejszínhabbal, lekvárral, pudinggal, juharsziruppal, és szerencsére nem csak reggelire fogyasztható.

Palacsinta

Még mindig az élmezőnyben, bár ehhez már igazán nagyon ráérős reggelnek kell lennie. Nekem a nagyapám sütött reggelire palacsintát, mikor a szüleim lepasszoltak hozzájuk nyaranta. Meggyőződésem, hogy a reggeli palacsintasütéshez megfelelő vérmérséklet és alkat szükségeltetik. Ebben a napszakban inkább a vastagabb, amerikai változat a megszokott, de biztos, hogy a hagyományossal sem okozunk csalódást a családnak.

Tejbegríz és –rizs

A legalapvetőbb gyerekreggeli. A grízhez pár perc kell csupán, a rizs egy picit több idő, de épp annyira egyszerű, a kicsik pedig mindkettőt imádják.

Kásák

A reggelik egészségesebb és végtelenül változatos fajtája. Nemcsak zabból, hanem kölesből és hajdinából is készíthetjük, tejjel, vagy gyümölcslével, aszalt- vagy friss gyümölccsel, cukorral vagy anélkül.

Sósak

Hogy a felnőttekről se feledkezzünk meg, jöjjön néhány igazán kiadós recept. A szombat reggelente időnként meglepő másnaposságra nincs is jobb gyógyír egy zsíros tojásos reggelinél – ha jól emlékszem.

Címlapról ajánljuk

További cikkek