12 forró és puha TÓCSNI, melyet kicsik-nagyok is imádnak

Lepd meg magad egy jó adag tócsnival, és tedd félre a kalóriákat, ez nem az az étel, aminél érdemes nekiállni számolgatni őket...

Tócsni? Lapcsánka? Latkesz? Mindegy végülis, hogy hogy hívjuk, a lényeg, hogy a forró olajba dobott krumpliból mindig valami jól sül ki. Lehet rusztikus, tejfölös, sajtos, zöldséges, tepsis, csirkés, spenótos, a lényeg, hogy aznap, mikor tócsnit sütsz, készülj rá, hogy dugig eszed magad vele.

  1. 1.

    Rusztikus tócsni

  2. 2.

    Tócsni 3.

  3. 3.

    Tócsni Évi néni konyhájából

  4. 4.

    Tócsni azaz krumplilepény

  5. 5.

    Zöldségtócsni fokhagymás joghurttal

  6. 6.

    Zöldfűszeres csirke tócsni

  7. 7.

    Zalai krumpliprósza

  8. 8.

    Sütőtökös céklás és zelleres latkesz

  9. 9.

    Latkesz kovászos uborkával

  10. 10.

    Tepsis tócsni spenóttal, baconnel és tojással

  11. 11.

    Káposztás latkesz avagy tócsni

  12. 12.

    Tepsiben sült tökös-burgonyás tócsni szotéval

Még több tócsni itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek