Pompás pralinék

Házi grillázs

Grillázstortát szerettem volna sütni Apukámnak, meg is találtam a legszimpatikusabb receptet, de készítés közben döbbentem rá, hogy maga a grillázs elkészítéséről fogalmam sincs, ...

Pastelaki

Az ógörögök eledele, már Hérodotosz és Homérosz is megemlítették írásaikban... Az ókorban csak mézből és szezámmagból készítették, sisamisznak hívták (sisami-szezámmag). A ...

Boci bonbon

Úgy látszik a bonbonkészítés ragályos!:) Öcsém szülinapra készült, és az ünnepeltnek készítette ajándékba az alábbi mutatós bonbont. Az ő ötlete volt, hogy kétféle színűt ...

Mandolato

Zakynthos sziget tradicionális édessége, amit kb a 300 évvel ezelőtti velencei uralom után hagytak maguk után az olaszok, innen a neve is, az olasz mandula szóból. Olaszországban, ...

Mogyorós bonbon

Mivel a kedvenc dobosom volt olyan kedves, hogy hétvégén elhozta nekem azt a bonbonkészítő formát, amire már nagyon rég vágytam, kipróbáltam életem első bonbonját. Ahhoz képest, hogy ...

Sült pillecukor

Nagyon szeretjük a sült pillecukrot. Ráadásul a ilyenkor télen, mivel nagy cserepkályhánk van, körbeüljük, és sütjük igazi tűz mellett. De gáz lángja felett is működik:). Remélem, ...

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti bableves

A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...