r
Nosalty Logó

Tejszínes karamella

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes karamella
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 553 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2205 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 362 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 553 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    109.6 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.8 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    903 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    886 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2205 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 362 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy (vagy kettő) jégkockatartót kiolajozunk. (Így könnyebben ki tudjuk majd szedni a karamellát a formákból.)
  2. A hozzávalókat addig melegítjük, míg szép, sűrű, barna színű karamellmasszát kapunk. Ez körülbelül 20-25 perc.
  3. Mikor készen van a karamell, beleöntjük a kiolajozott jégkockatartóba és teljesen kihűtjük .
  4. Fogyasztás előtt hűtőbe tesszük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 43530
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 04.

Ajánló

A karamella színe attól is függ, hogy milyen cukrot és mézet használunk hozzá. Ha barna cukrot használunk, akkor nem lesz olyan világos a karamella.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy régi újságból való a recept.

Hozzászólások (20)

Törölt felhasználó

Nanee. Ez valami nagyon durván jó cucc lehet...még a héten kipróbálásra kerül. :)

Törölt felhasználó

IIIIMÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁDOOOOOOOOOOOOOOMM!! Vagyis fogom, ha megkóstoltam, de tutifix, hogy finom, mert ami karamella, az csak finom lehet!!! :D:D

Törölt felhasználó

Meglátni...megszeretni...kipróbálni. Mindent a recept szerint készítettem. De nekem nem állt össze még másfél óra múlva sem. Csak futott ki az edényb?l...és még mindig folyik...nagyon!! Az íze nagyon fini. De sebaj! Holnap kreálok valami sütit és bele ill. rárakom. Ha valaki már esetleg kipróbálta légyszi írjon, hogy neki hogy sikerült. Köszi

Törölt felhasználó

Kedves Juli! Sajnálom, hogy nem sikerült, talán az lehetett a gond, hogy nem f?zted elég sokáig. Más ötletem nincsen, mert eddig még nem volt vele gondom. Elvileg úgy kellene lennie, hogy mikor beleöntöd a formába, már rögtön kezd szilárdulni, szóval lehet, hogy még nem volt elég s?r?re f?zve. Remélem, ha legközelebb elkészíted már sikerülni fog. üdv, meme

Törölt felhasználó

Kedves Meme! Miután a recepted 20-25 perc f?zést ír...én így is 1,5 f?ztem...már tettem bele zselatint és még 20-25 dkg cukrot... Mennyit is kéne f?zni? Azt írod a receptedben, hogy 25 perc. Te ennyi id? alatt megcsináltad? Máshol is megnéztem ezek után a karamella receptjét és mindenhol olyan 3 óra f?zést javasol. Ez a 25 perc...szerintem javítsd...mert másnak is ekkora csalódás lesz. Üdv.

Törölt felhasználó

Kedves Juli! Mivel eredetileg is körülbelül 25 percet (plusz/mínusz 5 perc) ír a recept és már nem egyszer elkészítettem és mindig jó lett ennyi id? alatt, nem fogom javítani a f?zési idejét, mert ennyi id? alatt van készen. Tényleg sajnálom, hogy másfél óra után is folyékony volt, nem tudom mit?l lehet, velem még nem fordult el?.

Törölt felhasználó

  Szia! Omlós vagy nyúlós karamell? :)

Törölt felhasználó

Kedves baracklekvár:) Inkább nyúlós, de olyan, hogy tudod harapni, szóval annyira nem ragad bele a fogakba ;)

Törölt felhasználó

  szuppper, meg is csinálom hétvégén :)

Törölt felhasználó

Szia! Megcsináltad? Ha igen írd le nekem, hogy hogyan sikerült. El?re is köszi

Erzso83

Ez mennyire tartós, szaloncukor készítésben vagyok, ez jól hangzik annak, de eláll karácsonyig?

Törölt felhasználó

Kedves erzso83! Sajnos nem tudom megmondani meddig áll el, mert nálunk nagyon hamar elfogyott. De egy hétig biztos eláll,(+1-2 nap) ha h?t?be tárolod, annál tovább viszont nem biztos. üdv Emese

Törölt felhasználó

én ma próbáltam ki, de nekem ellentétben Julival nagyon kemény lett, olyan, hogy nem lehet harapni. Egyébként az íze fantasztikus és végülis szakasztott olyan, mint egy karamella íz? cukorka, amit boltban lehet kapni! :) Köszönöm a receptet, még biztosan alkalmazni fogom!

Törölt felhasználó

ma megcsináltam és isteni lett:) én szórtam rá egy kis pirított mandulát is, így ropogós-ragadós édesség kerekedett ki bel?le. jó a recept, köszi szépen!

Bébó

Ma elkészítettem, nem rég tettem bele a formába, remélem jó lesz. :)

Plantago

Szia! A tejszín milyen tejszín? Meme te milyet használsz hozzá? El?re is köszi!

Virág76

Sziasztok! Hát leírom az én tapasztalatomat: Nagyon finom,de s?r?södni esze ágában sem volt,viszont állandóan le kellett kapkodnom a t?zr?l,mert ki akart futni...megpróbáltam a jégkockatartóban a h?t?ben szilárdabbá tenni,az sem jött össze.Hát kikanalaztuk....De tényleg jó lenne tudni,hogy milyen fajta tejszínb?l érdemes nekiállni a készítésnek.Nem írná le akinek sikerült?El?re is köszönöm : Virág

Törölt felhasználó

Indukciós f?z?lap 5ös fokozatán (a 9b?l) egy óra és pár perc alatt lett kész (bár én laktózmentes tejb?l csináltam, nem tejszínb?l, hogy a párom is tudjon enni bel?le). Az állaga pár óra h?t? után olyan lett, mint a nutelláé, de nagyon finom. Rendkívül tömény, de nagyon finom : )

Törölt felhasználó

F?z?tejszín vagy habtejszín kell bele??????

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek