A pestós tojás a legújabb reggeliőrület

Rengeteg új és furcsa ételkombinációt köszönhetünk a Tiktoknak, és itt a legújabb őrület: most mindenki pestós tojást eszik reggelire, ami nemcsak finom, de nagyon egyszerű is elkészíteni.

Nem véletlen, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése: bár a többi is sokat számít, az, hogy hogyan kezded el a reggeledet, fizikailag és mentálisan is rányomhatja a bélyegét a napod további részére. Éppen ezért nem érdemes elbagatellizálni, hogy mit eszel reggelire – a tojás nagyon régóta az egyik legalapvetőbb reggeli élelmiszer, egészséges és tápláló, de egy idő után nagyon unalmas tud lenni. Ha már nem tudod feldobni mással, és régóta váltogatod a rántottát, a tükörtojást és a főtt tojást, akkor a TikTok legújabb reggelitrendjét neked találták ki: a pestós tojást.

@amywilichowski

#eggs #pestoeggs #homecook

♬ cooking video - cooking

Az elkészítés nem is lehetne egyszerűbb: az olaj vagy zsír helyett ugyanis egy-két kiskanálnyi pestóra lesz csak szükséged a tojás alá, amit egy percig kell hevíteni. Nem érdemes sokkal tovább, mert könnyen odaéghet, és ugyanezért érdemes jó minőségű pestót is választani (vagy otthon készíteni egyet magunknak). Ezután mehet rá a tojás – tükörtojásként terjed a neten a recept, de rántottával is ugyanilyen finom.

@moribyan

Making a breakfast bagel sammy for my husband @doosifit 🤍 #pestoeggs #pesto #cookingtiktok

♬ Summer - Aesthetic Sounds

Ez a reggeli valószínűleg azért tett szert ekkora népszerűségre, mert tényleg pofonegyszerű, hiszen a tojás alatti olajat kell csak pestóra cserélni. Ilyenkor pluszban már nem kell hozzáadnod semmit, hiszen a pestóban van elég olaj ahhoz, hogy ne ragadjon le a tojás a serpenyő aljára.

A pestós tojás kerülhet pirítósra, eheted friss, ropogós kenyérrel, vagy egyszerűen magában is zseniális – tele van jó zsírokkal és fehérjével, ami elengedhetetlen az egészséges reggelihez.


Még több reggeli:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek