A rántott hús örök kedvenc, elkészítését pedig a háziasszonyok többsége a kisujjából kirázza. Ugyan a legtöbben zsemlemorzsába panírozzák a rántott húst, de ha szeretnél egy kis változatosságot csempészni a vasárnapi ebéd fő elemébe, amivel még egészségesebb verziót is tálalhatsz az asztalra, akkor mutatjuk, miből készüljön a panír!
Néha megéri újítani a konyhában, még egy olyan hagyományos étel esetében is, mint a rántott hús. Az általában borjúból, sertésből vagy csirkemellből készült rántott hús panírjának alapját pedig a liszt és tojás mellett zsemlemorzsa vagy panko adja.
Azonban, ha szeretnéd kicsit egészségesebbé tenni, akkor készítsd zabpehellyel!
A rostban és fehérjében gazdag zabpehelynek hála egy egészségesebb verziót kapunk végeredményül, ami olyan ropogós lesz, mintha zsemlemorzsával készítettük volna.
Receptajánló:
Hogyan készíts rántott húst zabpehellyel?
- a megszokott módon fűszerezzük a húst
- majd forgassuk lisztbe (akár zablisztbe), tojásba majd zabpehelybe
- a még ízgazdagabb eredményért adjunk mustárt és egyéb fűszereket a tojáshoz
- ha pedig nem szeretnénk bő olajban sütni a húst, akkor készítsük forrólevegős sütőben
Még több tipp és trükk itt: