Nem panko és nem zsemlemorzsa: ebbe a fehérjedús, olcsó panírba forgasd a rántott húst

Ha rántott hús készül a konyhában, akkor általában zsemlemorzsa vagy panko kerül rá bundaként, de ha úgy érzed szeretnéd kicsit egészségesebbé tenni ezt a klasszikus fogást, akkor készítsd el mai Napi Tippünkkel!

A rántott hús örök kedvenc, elkészítését pedig a háziasszonyok többsége a kisujjából kirázza. Ugyan a legtöbben zsemlemorzsába panírozzák a rántott húst, de ha szeretnél egy kis változatosságot csempészni a vasárnapi ebéd fő elemébe, amivel még egészségesebb verziót is tálalhatsz az asztalra, akkor mutatjuk, miből készüljön a panír!

Rántott hús
Készítsd zabpehellyel a rántott húst, hogy egészségesebb legyen a bunda

Néha megéri újítani a konyhában, még egy olyan hagyományos étel esetében is, mint a rántott hús. Az általában borjúból, sertésből vagy csirkemellből készült rántott hús panírjának alapját pedig a liszt és tojás mellett zsemlemorzsa vagy panko adja.

Azonban, ha szeretnéd kicsit egészségesebbé tenni, akkor készítsd zabpehellyel!

A rostban és fehérjében gazdag zabpehelynek hála egy egészségesebb verziót kapunk végeredményül, ami olyan ropogós lesz, mintha zsemlemorzsával készítettük volna.

Receptajánló:

Hogyan készíts rántott húst zabpehellyel?

  • a megszokott módon fűszerezzük a húst
  • majd forgassuk lisztbe (akár zablisztbe), tojásba majd zabpehelybe
  • a még ízgazdagabb eredményért adjunk mustárt és egyéb fűszereket a tojáshoz
  • ha pedig nem szeretnénk bő olajban sütni a húst, akkor készítsük forrólevegős sütőben

Forrásunk volt.


Még több tipp és trükk itt:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek