Van egy trükk, amivel akár egy évig is friss lehet a narancsod

A tél kedvence a narancs, az évnek ebben az időszakában pedig kifejezetten jutányos áron lehet hozzájutni a déli gyümölcshöz. Mit tegyünk, ha több kiló van otthon, és nem akarjuk, hogy akár csak egy is ránk rohadjon? Íme néhány egyszerű tipp.

Tele van vitaminokkal, üdít, felfrissít, és szebbé teszi a napot – a narancs az egyik legjobb gyümölcsféle, amit télen fogyaszthatunk, néhány egyszerű megoldással pedig meg is hosszabbíthatjuk frissességét.

A narancsot akár egy évre is lefagyaszthatod, mutatjuk, hogyan!

Milyen sokáig állnak el a narancsok?

Ez nagyban függ attól, hol tárolod őket, szobahőmérsékleten ugyanis nagyjából egy hétig bírják csak, hűtőben azonban egy hónapig is frissek maradnak. Ha nagyon sok narancsot vettél, és szinte biztos, hogy nem fogod tudni elfogyasztani időben, vagy szeretnél félrerakni néhány gerezdet tavaszra is, érdemes lefagyasztanod a gyümölcsöt, kicsit később erre még vissza is térünk.

A narancsok vastag héjuk miatt jól bírják a hideget, talán nem meglepő, hogy a gyümölcsöt a hűtőben való tároláskor nem kell megmosni, elég csak egy lezárható zacskóban elrakni őket a zöldségtartó ládába.

Ha gerezdekre szedett narancsot szeretnél félretenni a hűtőben, számítanod kell rá, hogy a már felnyitott gyümölcs nem áll el sokáig a hűtőben. A gerezdeket vagy a már felnyitott narancsot szorosan fóliába csomagolva lehet elrakni a hűtő zöldséges fiókjába, 3-4 napon belül azonban le kell őket fogyasztani, különben megromlanak.

Hogyan fagyaszthatjuk le?

Ezzel a módszerrel akár egy évig is tárolhatjuk a narancsot.

Alaposan mossuk meg a gyümölcs héját, majd vágjuk szeletekre, ha viszont a héjat nem akarjuk megtartani, egyszerűen hámozzuk meg, és szedjük gerezdekre a narancsot. Ezután tegyük ki a szeleteket egymás mellé egy lapos tálra, majd legalább négy órán keresztül hagyjuk a fagyasztóban lehűlni.

Ha ezzel megvagyunk, a szeleteket rakjuk át egy lezárható tasakba, címkézzük fel, jelezve rajta a fagyasztás dátumát, és tegyük vissza a gyümölcsöt akár egy évre a fagyasztóba!

Forrásunk volt.


Ezeket a cikkeket is olvasd el!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek