Sose tárold itt a tojást, mert baj lehet belőle

Sokan tudtukon kívül a lehető legrosszabb helyen tárolják a tojásokat. A legfrissebb Napi Tippünkben segítünk ezen a problémán!

Szeretsz rendet tartani a konyhádban? Akkor te is biztosan mindig a hűtőbe pakolod a tojásokat... Bár a legtöbb élelmiszernek simán elhagyható az eredeti csomagolása, meglepő módon a tojás nem tartozik ezek közé. Lehet, hogy nem a legkellemesebb egy szürke karton tojástartót nézni a hűtőben, de ez az egyik legjobb és legbiztonságosabb módja a tojások tárolásának. Miért?

Sose tárold itt a tojást, mert baj lehet belőle

Sok előnye van a tojástartónak

A tojástartó használatának egyik legnyilvánvalóbb előnye, hogy a lejárati dátum közvetlenül a dobozra van nyomtatva. Ha viszont eldobod a dobozt, és nem jegyzed meg a dátumot, akkor könnyen elfeledkezhetsz a tojás lejárati idejéről. A romlott tojás pedig sosem jó meglepetés...

Valószínűleg te is a hűtő ajtajában szoktad tárolni a tojásokat, ám, mint kiderült, a hűtőben lévő tartó az egyik legrosszabb hely a tojásoknak, ugyanis a frissességük megtartása érdekében a hűtőszekrény leghidegebb részében, pontosan 4 fok körüli helyen ajánlott őket tárolni.

Ha belegondolsz, akkor a hűtőszekrény hátulja szokott a leghidegebb maradni, az ajtó környéke pedig a nyitogatás miatt felmelegedhet.

Érdemes erre odafigyelni, hiszen a hűtött tojás szinte korlátlan ideig eláll. De ne aggódj, sose késő változtatni!

Forrásunk volt.


Ezeket a konyhai tippeket lesd el tőlünk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek