2 extra összetevővel készül a legropogósabb panír

A világ talán legszeretettebb étele a rántott csirke. Ismertek olyat, akinél nincs a top 3-ban? A klasszik paníron kívül viszont van egy eljárás, amivel még ropogósabb lehet a bunda. A Napi Tipp most ezt mutatja be....spoiler: csak két összetevő kell hozzá!

Míg a legismertebb, klasszikus panírozási metódus lisztből, tojásból és zsemlemorzsából áll, és, bár picit macerás, főleg az olajban sütés része, annyira nosztalgikus és imádnivaló ízélményt nyújt, hogy töretlenül szeretjük. Most viszont olyan tippre bukkantunk, ami még az eddiginél is tökéletesebb és ropogósabb panírt ígér, mindössze két összetevőből!

2 extra összetevővel készül a legropogósabb panír

Hogy hogyan készül a legropogósabb rántott csirke két extra összetevővel?

A panírozás második lépését kell csupán megváltoztatni az extra ropogósságért:

az egész tojásba forgatás helyett mindössze tojásfehérjére és egy kevés kukoricakeményítőre lesz szükségünk!

Végülis logikus, mert míg a tojássárgája inkább ad egy krémes, sűrűbb állagot a bundának, a fehérje keményebb, ropogósabb végeredményt garantál (gondoljunk például egy habcsókra.)

Hogyan csináljuk?

Mivel kvázi elfelezzük a szimpla panírozáshoz használt tojást, ezért ajánlatos kettő fehérjét használni. Ehhez tegyünk még egy teáskanál kukoricakeményítőt, és keverjük habosra az elegyet. Előtte mehet a liszt, utolsó lépésként pedig a morzsa.

Szuper ropogós lesz a végeredmény, főleg, ha pankómorzsával fejezzük be a folyamatot!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ötlet a konyhádba:

Címlapról ajánljuk

További cikkek